Porsche Cups

Div: Thomas Preining en Matt Campbell nieuwe Porsche Junior rijders

De 18-jarige Oostenrijker Thomas Preining en de 21 jarige Australiër Matt Campbell zijn de nieuwe Porsche Junioren voor het seizoen 2017. Campbell gaat in de Mobil1 Porsche Supercup uitkomen, terwijl Preining in de Duitse Porsche Cup een zitje krijgt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

2016 Campbell
De Australiër Matt Campbell komt volgend jaar in de Mobil1 Porsche Supercup uit.


Thomas Preining en Matt Campbell nieuwe Porsche Junior rijders
Matt Campbell wordt door Porsche voor zijn deelname aan de Mobil1 Porsche Supercup met een budget van ruim 100.000 Euro ondersteund. Thomas Preining krijgt voor zijn campagne in de Duitse Porsche Cup zelfs de beschikking over 150.000 Euro. De financiële ondersteuning houdt behalve deelname aan de beide kampioenschappen ook een uitgebreid pakket aan fitness- en mediatrainingen in.Beide Junioren komen met de gloednieuwe 485pk sterke 911 GT3 Cup uit.

Matt Campbell won in 2016 de Australische Porsche Carrera Cup en versloeg in een internationale shootout kandidaten uit China, Frankrijk, GB, Italië, Japan, Zweden en Singapore. Campbell is afkomstig uit het plaatsje Warwick in Queensland dat slechts 15.000 inwoners telt. Zijn opa is de voorzitter van de plaatselijke karting club op het nabijgelegen Morgan Park Raceway dat door de jaren heen tot drie km. verlengd werd. Na verschillende jaren in eenzitters en de Porsche Cup gereden te hebben kreeg Matt tevens de kans om naast zijn wedstrijdactiviteiten als instructeur actief te zijn. Earl Bamber is zijn voorbeeld.

Thomas Preining nam deel aan een programma voor de Duitse Porsche Cup dat uit twee segmenten bestond en waarvoor meer dan 100 aanmeldingen binnenkwamen. De Oostenrijker Preining is afkomstig uit Linzin en zijn vader Andreas racete in de negentiger jaar in het 250cc WK voor motorfietsen. In zijn eerste ADAC Formule 4 jaar pakte Preining twee overwinningen en eindigde als vierde overall in het kampioenschap.

2016 Preining
Thomas Preining stapt van de F4 over naar de Duitse Porsche Cup.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 november 2016 13:26

  "Thomas Preining nam deel aan een programma voor de Duitse Porsche Cup dat uit twee segmenten bestond en waarvoor meer dan 100 aanmeldingen binnenkwamen. De Oostenrijker Preining is afkomstig uit Linzin en zijn vader Thomas racete in de negentiger jaar in het 250cc WK voor motorfietsen." Vader en zoon heten allebei Thomas?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 november 2016 14:46

  Volgens mij krijgt Campbell 2 ton en Preining 1,5. Zou ook gek zijn als de Supercup rijder minder budget mee zou krijgen.

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 november 2016 15:00

  Dat is natuurlijk niet veel geld gezien de enorme kosten bij een beetje schade of een setje banden. En ik weet echt waar ik het over heb.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 november 2016 18:05

  Het was Preinings tweede seizoen in de F4.....

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet