NASCAR

NASCAR: Zevende Sprint Cup titel op Miami Homestead voor Jimmie Johnson(kort)

Een indrukwekkende performance van HMS-coureur Jimmie Johnson leverde hem op Miami Homestead zijn zevende NASCAR titel op. Na de kwalificaties werd Johnson door de organisatie naar de 40e en laatste startplek terugverwezen. Een crash van Carl Edwards kort voor het einde van de wedstrijd leverde Johnson voordeel op.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Johnson Kampioen
Jimmie Johnson voor de zevende maal NASCAR Sprint Cup kampioen. De Chase werd destijds ingevoerd omdat hij zo oppermachtig was. En Johnson verslaat nu zelfs "The Chase" met een zevende titel. Wat een racebaas.


Zevende Sprint Cup titel voor Jimmie Johnson
De zege in de slotwedstrijd van de NASCAR Sprint Cup leverde Jimmie Johnson de zege en de titel op. Johnson werd eigenlijk een beetje geholpen door het feit dat Carl Edward(JGR Racing) bij de voorlaatste start in de fout ging en daarbij Joey Logano toucheerde. Het resulteerde in een megacrash voor Edwards die overigens ongedeerd bleef en direct bij het team van Roger Penske zijn excuses ging aanbieden. Door de megacrash moest de wedstrijd ruim een half uur met Code Rood onderbroken worden. 

Edwards Exuses
Carl Edwards biedt excuses bij Team Penske aan.

Bij de herstart spinde Ricky Stenhouse Jr. De allerlaatste herstart leverde voordeel voor Johnson op. Hij kreeg duidelijk steun van merkgenoten Kyle Larson en Kevin Harvick die de HMS Chevrolet overigens nog een "tow" gaf. Met deze overwinning is Johnson op gelijke hoogte gekomen met de NASCAR legendes Richard Petty en Dale Earnhardt Sr. die beiden eveneens zevenmaal de Sprint Cup titel op hun naam wisten te schrijven. Overigens reden de vier titelkandiaten Johnson, Logano, Busch en Edwards een groot deel van de wedstrijd in de top 10(later meer)

2016 Crash
Martin Truex Jr. was eveneens bij de crash tussen Edwards en Logano betrokken. Hij bleef ongedeerd.

(later meer)

Uitslag
1. Jimmie Johnson Chevrolet 268 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 268 ronden
3. Kevin Harvick Chevrolet 268 ronden
4. Joey Logano Ford 268 ronden
5. Jamie McMurray Chevrolet 268 ronden
6. Kyle Busch Toyota 268 ronden
7. Matt Kenseth Toyota 268 ronden
8. A.J. Almendinger Chevrolet 268 ronden
9. Denny Hamlin Toyota 268 ronden
10. Michael McDowell Chevrolet 268 ronden

2016  Finish
Jimmie Johnson schrijft autosporthistorie met een zevende NASCAR titel op Miami Homestead.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet