CIKFIA

CIKFIA: Moeilijk WK-weekend voor KTF-karttalent Martijn van Leeuwen in Bahrein

martijn v leeuwen 03

Het CIK-FIA Wereldkampioenschap in de OK-klasse heeft voor KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen niet het resultaat gebracht waarop hij gehoopt had. Opnieuw bewees de 18-jarige Birel ART-fabrieksrijder zijn snelheid en vechtlust, maar kende op de beslissende momenten pech, waardoor een topklassering er in Bahrein niet in zat. "Een moeilijk weekend, waarin het op verschillende punten bepaald niet mee zat", aldus een teleurgestelde Van Leeuwen.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het uit één wedstrijd bestaande CIK-FIA Wereldkampioenschap OK werd dit jaar verreden in Bahrein. Met 47 van 's werelds beste karters aan de start, wachtte KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen een mooie uitdaging om een seizoen waarin hij voortdurend tot de snelste rijders behoorde, goed af te sluiten. In de vrije trainingen zat de 18-jarige Nederlander er met top tien klasseringen op slechts 0,2 seconden van de nummer één steeds goed bij. De kwalificatie verliep echter een stuk minder positief. "De kwalificatie werd in de avond verreden en dat scheelde in temperatuur bijna tien graden waardoor we er met de afstelling volledig naast zaten", keek een teleurgestelde Van Leeuwen op de tijdtraining terug. De Birel ART-fabrieksrijder moest een halve seconde toegeven op de poleposition en in het extreem sterke veld betekende dit een 25ste positie algemeen en een 13de startplaats voor de drie te verrijden kwalificatieheats.

martijn v leeuwen.02

Twee sterke kwalificatieheats, waarin Van Leeuwen wat rondetijden betreft tot de top vijf behoorde, leverden voor de KTF-rijder een zevende respectievelijk achtste plaats op, terwijl hij in de derde heat als elfde de finish passeerde. De Birel ART-coureur werd in de derde heat echter door een tijdstraf teruggezet naar de 19de plaats, waardoor de zwaarbevochten betere uitgangspositie voor de prefinale weer verloren ging en hij in de tweede prefinale op de tiende startpositie moest plaatsnemen. Ook daarin liet Van Leeuwen zich van zijn beste kant zien en startte een inhaalrace. Aangeland op de zevende plaats werd de Nederlander echter door een mislukte actie van een concurrent weer teruggeworpen, om zich vervolgens opnieuw terug te vechten en als achtste te worden afgevlagd. Door tijdstraffen van andere rijders promoveerde het KTF-talent zelfs naar de zesde plaats, goed voor een twaalfde startpositie in de finale.

In de eindstrijd sloeg de pechduivel voor Van Leeuwen echter toch weer toe. Even wist de KTF-rijder de elfde positie in te nemen, maar moest vervolgens veel plaatsen prijsgeven. "In de eerste ronde werd ik al hard geraakt, waardoor ik de hele race met een kromme achteras heb gereden. Daarbij kwam ook nog eens dat, net als eigenlijk al het hele weekend, de motor na zes ronden vermogen verloor", aldus de Birel ART-coureur, die uiteindelijk buiten de top vijftien viel en door een opgelegde tijdstaf als 24ste werd geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet