WRC

Rally WRC Australië: Volkswagen finisht in stijl

De strijd van het weekend wordt op de tweede proef van zondagmorgen beslist. Hayden Paddon maakt een klein foutje en viel terug naar een vijfde plek. Neuville erfde zijn derde plek en was weer wat veiliger voor een tweede plaats in het kampioenschap. Andreas Mikkelsen deed wat hij moest doen en won. Ogier werd tweede. Voor de 43e keer in vier jaar ging er een Volkswagen als eerste over de finish!

ASN AUS Mikkelsen
De laatste keer dat we een Volkswagen bij een wedstrijdverslag in het WK plaatsen. Mikkelsen wint in Australië en rijdt 'langzaam' uit het beeld...


Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

De strijd om de overwinning ging tussen Ogier en Mikkelsen, maar op de 20e proef maakte Ogier een zeldzaam foutje en verloor zo'n 20 seconden. Dat gaf Mikkelsen wat lucht en hij kon naar de overwinning rijden. De beslissing voor het kampioenschap kwam echter niet in De PowerStage, want op dezelfde proef ging ook Paddon in de fout waardoor zijn hij een lekke band opliep. Hij verloor nogal wat tijd en overhandigde hiermee de zilveren plak voor het rijderskampioenschap.

ASN AUS Neuville Missie ges;aagd! Thierry Neuville is weer helemaal terug en sluit het jaar af als één na beste rijder ter wereld!

Nog één keer VW
De PowerStage leverde hierdoor niet de verwachte spanning. Neuville moest finishen en Hayden Paddon voorblijven in de eindstand. Voor de zekerheid ging Neuville op de PowerStage nog even voluit en werd tweede met de daarbij behorende 2 bonuspunten was het eindelijk definitief. Onze zuiderbuur werd tweede achter Sebastien Ogier. Om de succesreeks van Volkswagen in stijl af te ronden won Ogier nog wel even de PowerStage. Uit een totaal van 51 mogelijke overwinningen was dat de 39e PowerStage voor Volkswagen. Maar liefst 33 daarvan waren voor Mr PowerStage: Sebastien Ogier. Waar hij volgend jaar rijdt horen we in de komende weken. Eén ding is zeker, het wordt geen Volkswagen!

Uitslag Kennards Hire Rally Australia
01 Mikkelsen (VW Polo R WRC) 2h 46m 05.7s
02 Ogier (VW Polo R WRC) +14.9s
03 Neuville (Hyundai NG i20 WRC) +1m 12.6s
04 Paddon (Hyundai NG i20 WRC) +1m 26.7s
05 Sordo (Hyundai NG i20 WRC) +1m 28.3s
06 Østberg (Ford Fiësta RS WRC) +1m 41.5s
07 Tänak (Ford Fiësta RS WRC) +3m 04.3s
08 Lappi (Skoda Fabia R5) +7m 32.3s
09 Latvala (VW Polo R WRC) +7m 56.9s
10 Bertelli (Ford Fiësta RS WRC) +8m 00.1s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet