Diversen Nationaal

DNRT: Henk Thuis met Cor Euser op pole voor Zandvoort 500

480-euser-pole

De equipe Henk Thuis/Cor Euser heeft met de Intrax Pumax RT in de kwalificatie voor de Zandvoort 500 de snelste tijd op de klokken gezet. De tweede plaats op de startopstelling van de eerste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2016-2017 zal worden ingenomen door Daniel Rymes / Peter Terting in de Porsche Caymann GT4. Met een zevende plaats algemeen was de equipe Martin van den Berge / Peter Altevogt met de Bas Koeten Racing SEAT Leon Cup Racer de snelste combinatie in Divisie II.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra


Op Circuit Park Zandvoort gaat vandaag met de Zandvoort 500 het traditionele Winter Endurance Kampioenschap van start. Voor de eerste race van deze drie wedstrijden omvattende titelstrijd zochten vanmorgen 29 equipes het koude en door de vele buien natte asfalt van Zandvoort op.

480-euser-cockpit

In de eerste minuten van de kwalificatie was het de equipe Henk Thuis / Cor Euser die met de Pumax RT de snelste tijd op de klokken zette. In het vervolg van de kwalificatie raakten de rijders duidelijk aan de natte omstandigheden gewend en gingen de tijden vlot omlaag waardoor de poleposition regelmatig van eigenaar wisselde.

480 terting

In de slotminuten wist de Pumax RT echter als enige onder de 2 minuten te duiken en kaapte zo toch de eerste startplaats weg voor de neus van de equipe Daniel Rymes / Peter Terting met de TM-racing-org 1 Porsche Caymann GT4 en de equipe Markus Fischer / Ronja Assmann met de Arkenau Motorsport Porsche 991 GT3 Cup.

Met een zevende plaats algemeen was de equipe Martin van den Berge / Peter Altevogt met de Bas Koeten Racing SEAT Leon Cup Racer de snelste combinatie in Divisie II, op de voet gevolgd door de Febo Racing Team Seat Leon TCR van Dennis de Borst / Pim van Riet.

De snelste tijd in Divisie III (negende algemeen) werd een prooi van Melvin de Groot / Sebastiaan Bleekemolen met de Team Bleekemolen Renault Clio IV terwijl Aart Bosman / Thomas Verkuijl met de ABOG Racing Porsche 944 naar de eerste plaats reed in Divisie IV.

De Zandvoort 500 gaat zoals de naam al zegt over 500 km, 117 ronden of maximaal 4 uur, en start om 12.00 uur. Zoals de voorspellingen nu zijn, lijkt het erop dat het tijdens de wedstrijd droog blijft.

Uitslag kwalificatie Zandvoort 500
Circuit Park Zandvoort, zaterdag 19 november 2016

Kwalificatie Zandvoort 500
Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet