Racing Shows

Racing Shows: Interclassics Brussel in het teken van Legends of Francorchamps

Oud F1-coureur Thierry Boutsen opende vandaag officieel de tweede editie van de Interclassics in Brussel waar de "Legends of Francorchamps"" en de "Fascinating World of Microcars" de hoofdthema's van de Show vormen. Na een "pilot"- expositie in 2015 was de tweede editie geheel volgeboekt en moesten zelfs exposanten teleurgesteld worden.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 0pening Thierry
Oud F1-coureur Thierry Boutsen die op Spa Francorchamps vele successen behaalde opende officieel de tweede editie van de Interclassics in de Brusselse Heysel-paleizen.

Interclassics Brussel in het teken van Legends of Francorchamps
De Interclassics-formule schijnt een succesrecept te zijn. Organisator Eric Panis verklaarde tijdens de opening dat er voor de toekomst zelfs voor een evenement buiten de Benelux-grenzen gekeken gaat worden maar kon daar verder nog mededelingen over doen. Oud F1-coureur Thierry Boutsen was donderdagavond uit Monaco over komen vliegen om de show te openen. Als driejarige had Boutsen al de passie om coureur te worden en zag zijn jeugddroom in vervulling gaan. Anderzijds roemde Boutsen de Raiddillion ofwel de bocht van Eau Rouge op Spa Francorchamps. "Elke ronde als je die genomen had, gaf dit een enorme kick" aldus Boutsen. Maar herinnerde ook aan het feit dat die uitdaging ook wel eens fout kon gaan. Zonder namen noemen te overigens. Daarbij denken wij natuurlijk gelijk aan Stefan Bellof met wie Boutsen de Brun Schiesser Porsche in 1985 deelde tijdens de catastrofaal verlopen 1000 KM van Francorchamps. Boutsen is tegenwoordig een succesvol zakenman die met Boutsen Aviation in vliegtuigen handelt.Zijn andere grote passie.

2016 Thierry 2
De carriere van Boutsen werd in het kort nog even doorlopen.

Met Ruim 18 bolides brengt de Interclassics een eerbetoon aan de Legends of Francorchamps. Diverse F1 en Endurance-bolides vormen één van de hoofdthema's van de expositie. Maar naast de hoofdthema's pakken diverse exposanten eveneens met enkele fraaie bolides zoals Porsche met de Martini Porsche 935 van Jacky Ickx en de Paris Dakar editie uit 1985(959). Ook zagen wij de fraaie Renault R5 bom van Jean Ragnotti. Teveel om op te noemen. Overigens worden er dit weekend door meer dan 400 exposanten zo'n 1000 bolides te koop aangeboden. Maar ook op het gebied van automobilia zijn er voor de liefhebber vele interessante stands te vinden. 
2016 Thierry 1
"Tegenwoordig zijn vliegtuigen mijn grote passie"

In vergelijking met 2015 heeft de Interclassics in Brussel een enorme sprong naar voren gemaakt. Autosport.nl maakte uiteraard een fraaie rondgang.De organisatie van InterClassics Brussels is in handen van MECC Maastricht. Entreekaarten zijn online met korting te koop: online prijs volwassenen € 11,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 14,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. www.interclassics.be

2016 Hantek Thierry
Een gesigneerde Arrows A8.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet