WRC

Rally WRC Australië: Einde van een tijdperk

Het komende weekeinde start in Australië de laatste rally van het WRC seizoen 2016. Dat is een historisch moment. Niet alleen is het de laatste wedstrijd van het uitermate succesvolle Volkswagen team, maar ook de laatste rally waarin de huidige generatie World Rally Cars zal starten. Zoals bekend zal volgend jaar een geheel nieuwe generatie WRC's hun debuut maken. Met recht dus het einde van een tijdperk.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto: Daniël Roeseler/ VW

Hoopa Sebastien Ogier probeert voor de laatste keer hoge ogen te gooien in een WK wedstrijd met Volkswagen


Alle merken die op dit moment aan de start komen hebben voor volgend jaar een geheel nieuwe auto ontwikkeld. Meer vermogen, andere body's en vooral ook grotere vleugels. Eén merk zien we niet terug en dat is de wereldkampioen van de afgelopen vier jaar: Volkswagen. De auto is wel bijna helemaal klaar maar zal dus nooit starten. Wél kan de huidige generatie Polo's worden ingezet door privéteams in de speciale 'privateer's cup. Voorl VW in de plaats komt natuurlijk het nieuwe Toyotateam.

Maar in Australië is dus alles nog bij het oude en zal Volkswagen ongetwijfeld zijn best doen nog één keer te schitteren. Voor regerend wereldkampioen Ogier zal dat nog best lastig worden omdat hij als eerste moet starten en Australië is één van de wedstrijden waar de ondergrond zodanig is dat een groot nadeel oplevert. Bij de shakedown was de Fransman wel de te kloppen man.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet