V8 Supercars

V8 Supercars: Nissan bevestigt meerderjarig contract met Simona de Silvestro

Nissan Motorsport maakte vanavond bekend dat de Zwitserse Simona de Silvestro een meerderjarig contract heeft getekend voor het 2017 Virgin Supercars-kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan Motorsport


De Silvestro 1
Gaat de Zwitserse Simona de Silvestro het maken in de V8 Supercars. Zij liet de formule-auto's definitief achter zich.

Nissan bevestigt Simona de Silvestro
Met een schat aan ervaring uit Indycar, Formule E en een beetje Formule 1 maakt de 28 jarige Zwitserse definitief de overstap naar de Supercars. Teameigenaar Todd Kelly die tijdens de Bathurst 1000 al nauw met Simona samenwerkte noemde dit een grote dag voor Nissan Motorsport. Todd Kelly: "Simona's performance op Bathurst was gewoon uitmuntend. Het gaat erg spannend voor haar worden. Vanuit de data konden wij enorm veel potentieel zien. Zelfs heb ik vanaf mijn 17e alleen maar in de Supercars geracet. Het is fantastisch om met iemand te gaan samenwerken die over de gehele wereld ervaring heeft opgedaan. Spannend om de dingen van hier met de ervaringen van Simona te vergelijken"

Met de bekendmaking kwam er definitief een einde aan alle speculatie van waar zij in 2017 zou gaan racen. Simona De Silvestro: "Ik kan vandaag bekend maken dat ik volgend jaar voor Nissan Motorsport in het Australische Supercar kampioenschap ga uitkomen. Het belangrijkste aspect is dat ik nu fabrieksrijdster ben en dat Nissan mij het vertrouwen heeft gegeven om voor hen te mogen uitkomen. Het is een prachtig team met veel potentieel. Hopelijk gaan er vele successen komen.Voor 2017 heb ik persoonlijk de verwachting dat dit een enorme uitdaging voor mij gaat worden. Zeker omdat ik eigenlijk alleen maar in eenzitters gereden heb. Op Bathurst voelde de Altima fantastisch aan en ik ben ervan overtuigd dat ik mij op andere banen veel sneller zal aanpassen. Het gaat een uitdaging worden om de circuits te leren kennen maar ik kijk er naar uit."

Richard Emery van Nissan Motorsport": "Simona's resultaten en ervaring is al indrukwekkend en op Bathurst was haar snelheid een erg sterk punt. In de autosport beschikt Nissan over een lange traditie en het is één van de weinige sporten waar zowel mannen als vrouwen elkaar onder gelijke condities beconcurreren. Het is belangrijk dat Nissan en de automotive sector in de breedste zin des woords niet alleen het traditionele mannelijk publiek de voorkeur geeft. Voor een carriere in onze industrie willen wij nog meer vrouwen aanmoedigen. En met de komst van Simona in ons team hopen wij niet alleen sneller te zijn maar ook resultaat op de baan te behalen."Het Supercar-seizoen begint tijdens het weekend van 2-5 maart met de Clipsal 500 in Adelaide.

De Silvestro 2
De verwachting is dat Simona in haar derde jaar moet scoren. 2017 is nog een leerjaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet