Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande promoveert naar hoogste IMSA-prototypeklasse

161114 IMSA Renger
Renger van der Zande kan volgend seizoen meestrijden om algehele overwinningen in IMSA

Voor Renger van der Zande staat allereerst de deelname aan de FIA GT World Cup in Macau van komend weekeinde op het programma – waarbij het voor hem te hopen is dat hij eindelijk eens beloond wordt voor wat hij daar de afgelopen jaren voor zijn Mercedes-teamgenoot Maro Engel deed. Maar ook voor daarna is het perspectief voor de in Amsterdam wonende coureur goed: na het winnen van de Prototype Challenge-titel in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship promoveert onze landgenoot nu naar de hoogste prototype-divisie in de IMSA-serie. Komend jaar komt hij samen met de Belgische routinier Marc Goossens in actie met een nieuwe Riley-Gibson LMP2 van het team Visit Florida Racing. Met de nummer 90-auto kan Van der Zande nu samen met Goossens meestrijden om algehele overwinningen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het nieuws is bij insiders al even bekend, maar mocht om strategische edenen nog niet naar buiten komen. Nu is het dan echter officieel: met Renger van der Zande en Marc Goossens beschikt Visit Florida Racing zelfs over een volledig Nederlandstalige line-up! "We spreken in twee opzichten dezelfde taal: niet alleen dat we beide Nederlands spreken, maar we kunnen het ook nog eens heel goed met elkaar vinden", aldus Van der Zande. De twee waren ooit al eens eerder teamgenoten, meer bepaald in de BRL V6-serie in 2009, al reden ze toen ieder met hun eigen auto. "Sindsdien heb ik Renger altijd in de gaten gehouden en ik schat zijn talent zeer hoog in", zegt Goossens over zijn nieuwe Nederlandse teamgenoot. Zelf rijdt de Belg sinds het afgelopen seizoen voor het team, dat officieel onder leiding staat van Troy Flis, maar waarvan het een publiek geheim is dat de familie France (van de NASCAR- en IMSA-organisatie) erachter staat.

161114 IMSA Goossens Marc Goossens, na 2009 in de BRL V6 nu dus weer teamgenoot van Renger van der Zande

Het Visit Florida Racing-team kwam tot nu toe uit met een Corvette DP, maar nu de DP's niet meer in IMSA zijn toegelaten, wordt de overstap gemaakt naar een Riley-LMP2 met Gibson-motor, voorheen bekend als Judd. Binnen enkele weken zal het team zijn nieuwe auto in ontvangst nemen, waarna de voorbereiding op het komende seizoen begint. Van 6 tot en met 8 januari is er de 'Roar before the 24' op Daytona International Speedway, waar eind die maand met de 'Rolex 24' ook het IMSA-seizoen 2017 van start gaat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet