Sportscars

Sportscars: Rebellion Racing in 2017 met Oreca 07 in LMP2

rebellion-oreca-2017

Rebellion Racing zal volgend seizoen met twee Oreca 07s in de LMP2 uitkomen. Het Zwitserse team reed de afgelopen drie seizoenen met de Rebellion R-One in de LMP1 klasse van het FIA WEC en won maar liefst vijf keer de 'FIA World Endurance Championship Trophy for Private LMP1 Teams', de officieuze wereldtitel voor privéteams. Afgelopen maand kondigde het team aan over te stappen naar de LMP2 klasse, nadat eerder nog een nieuw LMP1L project werd overwogen.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De keuze van Rebellion Racing voor de Oreca 07 is op zich een logische keuze. De Rebellion R-One, die 18 van de 21 races wist te winnen, werd door Oreca ontworpen en was de basis van de voorganger van de Oreca 07, de Oreca 05. Dat het team van Alexandre Pesci en Bart Hayden die samenwerking in 2017 in de LMP2 voortzet lag dan ook voor de hand, maar was niet bij voorbaat al zeker. Het exacte programma voor 2017 werd overigens nog niet bekend gemaakt, hoewel het team wel laat weten dat het een 'wereldwijd' programma zal gaan.

"Na onze beslissing om de LMP1 privateer klasse na vele succesvolle jaren vaarwel te zeggen, hebben we alle beschikbare opties qua chassis overwogen. Al snel bleek dat Oreca de beste keuze voor ons zou zijn, we zijn blij met de Rebellion R-One die ze voor ons hebben gebouwd, onze relatie was ongeëvenaard, een Oreca chassis heeft dit jaar de LMP2 klasse in het WEC gewonnen en ik ben ervan overtuigd dat de Oreca 07 de LMP2 klasse zal blijven domineren in de nabije toekomst," aldus Alexandre Pesci.

"De LMP2 races in 2017 zullen extreem competitief zijn en daarom was het maken van de juiste keuze erg belangrijk," aldus Bart Hayden. "We hebben het succes van het '05' chassis gezien, dus het was bijna een logische keuze voor ons om onze samenwerking te continueren. We kijken uit naar het moment dat we onze auto's geleverd krijgen."

Dit seizoen reden Alexandre Imperatori, Dominik Kraihamer, Mathéo Tuscher, Nicolas Prost, Nick Heidfeld en Mathias Beche voor Rebellion Racing. Het is nog niet bekend of zij volgend seizoen ook weer voor het Zwitserse team in actie zullen komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet