Diversen

Diversen: Reacties uit de autosportwereld op Donald Trump. Perez breekt zelfs met sponsor

Ook uit de internationale autosportwereld vele reacties op de verkiezing van Donald Trump als 45e President van de VS. F1 coureur Sergio Perez verbrak zelfs het contract met zijn sponsor Hawkes(zonnebrillen). Het bedrijf haalde zich met een funtweet de woede van de F1-rijder op de hals.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Trump
Dit zal wel geholpen hebben afgelopen weekend. Reed Sorensen reed met deze beschildering in de Xfinity-series.

Reacties uit de autosportwereld op Donald Trump. Perez breekt zelfs met sponsor
F1 rijder Sergio Perez verbrak na een funtweet van sponsor Hawkes(zonnebrillen) direct alle bindingen met het bedrijf. In haar tweet liet het bedrijf weten dat de Mexicanen hun zonnebrillen maar moesten opzetten mocht Trump daadwerkelijk met de bouw van de gevreesde muur tussen Mexico en de VS beginnen. Perez kon de grap niet waarderen en annuleerde zijn contract met het product.

Er waren verschillende interessante reacties uit de NASCAR en Indycar-wereld.Brad Keselowski: "Niet wat ik vanavond dacht te zien. Tijd om verder te gaan. Stuur de overwinnaar maar Victory Lane en de verliezer naar het mediacentrum voor de verplichtingen na de wedstrijd. "(Een typische Bad Brad reactie)

Danica Patrick: "Was een gekke avond. Ik kijk er naar uit om de echte Donald Trump te zien zodat Amerika weer groot wordt. Willen wij dit niet allemaal. America blijf positief." Haar racende vriendje Ricky Stenhouse Jr. liet zich in zelfde bewoordingen uit.'' (Duidelijk in het Trump kamp)

Indycar-coureur Marco Andretti "Was er iets goeds vanavond op de TV? Houdt er rekening mee dat liefde alles overwint?" Scott Dixon grapte dat hijzelf met 99% van de stemmen al op weg was naar een zetel in de senaat van Zuid Carolina.

HRT Teambaas Ryan Walkinshaw(V8 Supercars) die ook belangen in Chrysler heeft, liet duidelijk zijn ongenoegen over de uitslag blijken. Walkinshaw twitterde dit is "f......ing terrifying"

NASCAR baas Bill France heeft zijn steun voor de vastgoedondernemer Trump nooit onder stoelen of banken gestoken, terwijl Bernie Ecclestone vond dat Trump een fantastische President zou gaan worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet