Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen: "Een fantastische auto!"

161109 IMSA Test Daytona Bleekemolen1
Jeroen Bleekemolen met de Mercedes-AMG GT3 op Daytona

Kort na het bekendworden van het nieuws dat Jeroen Bleekemolen tot de coureurs in de Riley Motorsports-Mercedes-AMG GT3 voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2017 behoort, sprak AUTOSPORT.NL met de rijder. Bleekemolen is op dit moment met de Mercedes aan het testen op het circuit van Daytona, waar eind januari het nieuwe IMSA-seizoen van start gaat. "We weten al sinds juli, dat we met een Mercedes gaan rijden, maar eindelijk mag ik erover praten", zegt Bleekemolen. "Ik heb natuurlijk in Dubai dit jaar al met de nieuwe GT3 gereden, maar nu ik weer wat langer in de auto zit, wordt weer duidelijk wat een fantastische raceauto dit is! En dan rijden we met extra ondersteuning vanuit AMG, dus dat is wel heel speciaal"

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De tweedaagse test in Daytona, gisteren en vandaag, is onderdeel van een omvangrijk programma ter voorbereiding op het komende seizoen, waarin de Mercedes-AMG GT3 voor het eerst in Noord-Amerika zal uitkomen. "We komen hier nog twee keer terug en testen ook nog op Road Atlanta", meldt Jeroen Bleekemolen. Hij zal het volledige IMSA-seizoen rijden met Ben Keating, met wie hij de afgelopen twee seizoenen met de Viper ook al een duo vormde. Hoe het team wordt aangevuld voor de Rolex24 op Daytona, staat nog niet vast. "Er mag in ieder geval nog een pro-rijder bij, die vanuit het rijderscontingent bij AMG komt. Dat kan bijvoorbeeld iemand als Maro Engel of Adam Christodoulou zijn, maar bijvoorbeeld ook Yelmer Buurman. En dan nog één rijder met zilver-status, maar ook daarvan is de naam nog onbekend. Het hangt ook een beetje af van hoe de regels op dat gebied precies uitvallen, en hoe de rijdersklassificatie door de FIA wordt, want ook dat kan nog wijzigen."

161109 IMSA Test Bleekemolen 3 Gisteren en vandaag test Bleekemolen op Daytona, waarbij ook technici van AMG aanwezig zijn

Bleekemolen is onder de indruk van de Mercedes-AMG GT3. "In vergelijking met de Viper waarmee we tot dusver reden, merk je duidelijk dat dit toch weer een auto van een volgende generatie is. Het is allemaal net iets beter, iets verder ontwikkeld. De Viper is gewoon brute Amerikaanse power, terwijl aan deze auto door AMG heel veel aandacht besteed is, waardoor het rijden ermee erg plezierig is."

161109 IMSA Test Bleekemolen2
Jeroen Bleekemolen test ter voorbereiding op het komende seizoen

Eerder dit seizoen werd aangekondigd dat Ben Keating ook een Riley-LMP2 gekocht had. Hoe zit het daarmee? Bleekemolen: "Daar gaan we ook zeer binnenkort mee rijden, die auto wordt nu met man en macht opgebouwd. Misschien kunnen we zelfs volgende week al rijden. Die is auto is gekocht met het doel om aan de 24 Uur van Le Mans te gaan deelnemen, naast onze campagne met de Mercedes in IMSA. Dus ook dat verhaal loopt door zoals gepland."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet