IndyCar

Indycar: Conor Daly volgt Sato bij A.J. Foyt Racing op. J.R. Hildebrand naar Ed Carpenter Racing

Conor Daly volgt de Japanner Takuma Sato bij het team van A.J. Foyt Racing op. De 25-jarige Daly tekende vandaag een contract bij het team van de viervoudige Indy 500 winnaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Conor Daly
Conor Daly, de zoon van ex-F1 rijder Derek Daly, komt komend seizoen voor het team van A.J. Foyt uit.

Conor Daly volgt Sato bij A.J. Foyt Racing op
De 25-jarige Daly maakt van Dale Coyne Racing de overstap naar A.J. Foyt Racing. Daly kwam afgelopen jaar met wisselend succes voor het team van Dale Coyne uit. Afgelopen seizoen eindigde Conor als tweede in Detroit, eindigde driemaal als zesde en reed op Watkins Glen in vierde positie. Op de ovals had Daly echter de nodige moeite. Foyt is ervan overtuigd dat Daly's ovalkwaliteiten bij zijn team bijgeslepen kunnen worden. Bij de Daly's eerste kennismaking met het team haalde Foyt een oude truc uit. Men vertelde Daly dat er aan de auto wat veranderingen waren aangebracht. A.J. Foyt Sr.: "Na een aantal ronden kwam hij binnen maar hij verklaarde geen verschil te voelen. Toen wist ik dat er een goed hoofd op zijn schouders rustte." De Japanner Sato vertrok eerder deze maand met steun van Honda naar het team van Michael Andretti.

Overigens tekende J.R. Hildebrand eerder deze maand een contract bij het team van Ed Carpenter Racing en volgt de naar Penske vertrokken Josef Newgarden op. In 2014 en 2016 kwam Hildebrand voor het team van Carpenter uit. In 2011 moest hij op de Brickyard wel de grootste teleurstelling uit zijn carrière verwerken toen hij door toedoen van een achterblijver de Indy 500 aan de betreurde Dan Wheldon verloor en met drie wielen over de finish kwam. Later dat jaar liep Hildebrand tijdens de dramatisch verlopen Indycarfinale op Las Vegas een gebroken borstbeen op. "Een tweede kans zoals deze krijg je niet gauw meer" aldus Hildebrand.

JR Hildebrand
Laatste kans voor J.R. Hildebrand in 2017???
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet