Diversen

GT: Tom Coronel gaat elektrisch! EGT naar Zandvoort!!

Het nieuwe elektrische GT Kampioenschap kondigde vanmorgen Tom Coronel en GP3 rijdster Alice Powell als nieuwe coureurs voor hun allereerste seizoen aan. Ook komt het nieuwe EGT kampioenschap in 2017 naar Zandvoort!!

Tom Alice


Tom Coronel gaat elektrisch
Tom Coronel en Alice Power zijn de nieuwe leden van de snelgroeiende EGT Driver's Club. Na de succesvolle test van Heinz Harald Frentzen enkele weken geleden op Paul Ricard hebben zowel Tom Coronel als de Britse Alice Powell belangstelling voor het nieuwe kampioenschap getoond en volgen in de voetstappen van Leilani Münter. Vicky Piria, Dani Close en Stefan Wilson.

Voor de autosport.nl lezer behoeft Tom Coronel weinig introductie meer. In 1997 won Tom de Marlboro Masters en versloeg o.a. Mark Webber, Nick Heidfeld en Stephane Sarrazin. In Japan kende Tom vele successen, startte tien jaar op Le Mans en maakt sinds 2005 deel uit van het FIA WTCC waarin hij zesmaal zegevierde. De Nederlander beschikt over met een enorme fanbase van 215.000 twittervolgers en stelt daarmee diverse F1 rijders in de schaduw. Na een test met een elektrische Lotus was Tom zodanig onder de indruk dat hij zijn activiteiten op dit terrein wilde uitbreiden. Hij kan op enorm veel steun rekenen wanneer het EGT kampioenschap een bezoek aan Nederland brengt.

Tom Coronel: " Het Elektrisch GT kampioenschap is een bijzonder interessant project en ik ben erg verheugd om hiervan in een erg vroeg stadium deel uit te maken. Als je naar de ontwikkelingen in de autosport kijkt, gaat het die richting uit. Formule E is al een enorm succes gebleken en in de F1 rijdt men al met een hybride."

De 23-jarige Alice Powell, afkomstig uit Oxford gaat opnieuw de strijd met haar rivale Vicky Piria aan. In 2012 scoorde zij op Monza in het FIA GP3 kampioenschap haar eerste punten. In 2010 won zij het BARC Formule Renault kampioenschap. De ervan hockeyspeelster rijdt volgend jaar voor de tweede maal met een dak boven haar hoofd. Zij rijdt ook part-time in het Ginetta G50 kampioenschap.

Powell: "Het elektrisch racen groeit snel en het is erg opwindend om van het allereerste "Nul Uitstoot" GT kampioenschap deel uit te mogen maken. Het kampioenschap wacht een fantastische toekomst en er zijn fantastische plannen in het tijdperk van "Het Licht"

EGT CEO Mark Gemmell: "Tom en Alice zijn beiden waardevolle toevoegingen aan het EGT kampioenschap en zorgen ervoor dat onze visie voor duurzame autosport aan een zo breed mogelijk publiek zichtbaar wordt. Wij kijken er naar uit om hen in 2017 op de grid te mogen verwelkomen."

Voor het kampioenschap zijn 20 auto's met steun van Pirelli banden ingeschreven. Inmiddels staan er zeven klassieke circuits waaronder Zandvoort op de kalender. Naast Zandvoort wordt er op Barcelona Catalunya. Brands Hatch, Mugello, Estoril en de Nürburgring gereden. Ook staan er drie non championship races in de VS op de kalender.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet