IndyCar

Indycar: Takuma Sato naar Andretti Autosport. Montoya blijft bij Penske voor Indy 500

Voormalig Marlboro Masters winnaar Takuma Sato verhuist van A.J. Foyt Racing naar het team van Andretti Autosport. De Colombiaan Carlos Munoz moet bij Andretti Autosport wegens gebrek aan financiële middelen het veld ruimen. Juan Pablo Montoya beschikte voor 2017 over weinig opties en blijft bij Team Penske voor de Indy 500.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Foyt Sato
A.J. Foyt en Takuma Sato gingen zeker niet meer door dezelfde deur. Sato verhuist naar Andretti Autosport.


Takuma Sato naar Andretti Autosport. Montoya blijft bij Penske voor Indy 500
De Japanner Takuma Sato en teameigenaar A.J. Foyt gingen al geruime tijd niet meer door dezelfde deur. En toen Foyt de switch naar Chevrolet-motoren aankondigde had Sato weinig keuze om elders zijn heil te zoeken. Bij Andretti Autosport wordt de Japanner met open armen verwelkomd. Met Sato beschikte het team van A.J.Foyt over directe financiële en technologische steun uit Japan maar door gebrek aan resultaat stuurde de eigenzinnige Foyt zijn team voor 2017 richting Chevrolet-motoren. Het team van Chip Ganassi kondigde recentelijk ook al een switch naar de Honda-motoren aan. Insiders verwachten wel dat het team van Chip Ganassi ten opzichte van de concurrentie bij Honda qua klantenmotoren wel een streepje voor heeft.

Montoya
Montoya blijft bij Team Penske en rijdt slechts de Indy 500. Zijn carriere is duidelijk over.

Juan Pablo Montoya blijft overigens bij Team Penske en zal alleen de Indy 500 voor het team rijden. Naast de reguliere coureurs voegt Roger Penske voor de Indy 500 nog een vijfde auto aan het team toe. In het verleden gebeurde dit o.a. met A.J. Allmendinger en Ryan Briscoe. Montoya zou als Chevrolet man overigens ook met de teams van A.J. Foyt en Ed Carpenter Racing gesproken hebben. De verwachting is dat Conor Daly vermoedelijk bij het team van A.J. Foyt zal tekenen. Zeker omdat hij in 2013 in de Indy 500 voor het team uitkwam.

De Fransman Sebastien Bourdais tekende recentelijk een contract met het team van Schmidt Peterson Motorsports dat nogal wat veranderingen heeft ondergaan en volgend jaar zeker tot de topteams gerekend moet worden. Indycar-veteraan Tony Kanaan verlengde eveneens zijn contract bij het team van Chip Ganassi en begint in 2017 aan zijn 20e Indycar-seizoen.

Pagenaud Moulin Rouge
Simon Pagenaud was in zijn geboorteland te gast in de Moulin Rouge.

Regerend Indycarkampioen Simon Pagenaud maakte recentelijk een "kampioenschapstoer" door Parijs en was afgelopen weekend bij het team van Penske te gast op Martinsville. Pagenaud die gedurende in zijn carrière in verschillende type auto's heeft gereden kondigde aan om in de toekomst graag een keer in NASCAR te willen rijden. Niet op een roadcourse maar op een oval, die hij graag aan zijn succesvolle CV wil toevoegen.

PAGENAUDPARIS07
Simon Pagenaud en zijn Amerikaanse vriendin Haley bij de kampioenschapstoer in zijn geboorteland.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet