TCR Series

Willem Meijer wint rookie trofee bij debuut in TCR Benelux

TCR Benelux - Willem Meijer - SEAT Leon TCR - Ferry Monster Autosport

De Fun driver trofee wordt na elke TCR Benelux-race uitgereikt aan een rijder die voor een uitzonderlijke prestatie weet te zorgen. Na de afsluitende races op het circuit van Mettet viel deze eer ten deel aan debutant Willem Meijer.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Om een zo neutraal mogelijk beeld te krijgen van een potentiële winnaar voor de trofee bestaat de jury uit gespecialiseerde journalisten en vertegenwoordigers van de veiligheid van de circuits. De bij de trofee behorende prijs is een aankoopbon bij één van de J&Joy Flagship Stores ter waarde van 500 €.

Na afloop van de zesde en finale ronde van TCR Benelux, die verreden werd in het kader van de Kronos 10 Hours of Mettet, heeft de Jury besloten de vierde Fun Driver trofee toe te kennen aan Willem Meijer.

J  JOY Fun Driver TCR - Willem Meijer

Dankzij de steun van de KNAF Academy kon de 17-jarige Nederlander afgelopen weekend zijn debuut maken in TCR Benelux. Achter het stuur van de SEAT Leon TCR van Ferry Monster Autosport had hij tijdens zijn allereerste Qualifying Long Race, samen met Belg Mathieu Detry, zicht op een sterke 6de plaats, toen hij een beginnersfoutje beging, een andere auto aantikte en hierbij schade opliep. De mannen van Ferry Monster Autosport konden de witte SEAT weer rijklaar maken en deze keer slaagde Willem erin om tijdens zijn allereerste TCR-sprint in contact te blijven met de beteren en aan te tikken als 8ste.

Omwille van zijn jeugdige leeftijd en zijn opmerkelijke debuut in TCR Benelux paste Willem Meijer perfect in het plaatje van de Fun Driver TCR!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet