HARC

Retro: HARC Nieuws Oktober - International Historic Motoring Awards


Peeters

Patrick Peeters Nederlands kampioen GTTC
Nadat Leonard Stolk de beide races op Zolder had gewonnen, waren er nog twee grote kanshebbers voor de titel in het NK GTTC: Patrick Peeters met zijn Ford Escort RS2000 en Jeroen Feijten in de Simca rallye 2. Op Assen stonden er maar liefst 3 races op het programma en het was Peeters die de titel in stijl binnenhaalde, met zelfs een overall zege op de zondagmorgen. De kampioenen in het NK GTTC en de PCI Trophy worden op 12 november feestelijk gehuldigd in Putten. Kijk op de NK GTTC website voor informatie. 
Raceverslagen vindt je natuurlijk op Autosport.nl en op 3 november verschijnt de nieuwe Retro Racing Magazine.

jarama

Lyons en Ahlers/Bellinger veroveren op Jarama laatste Masters-titels
Het waren karige startvelden die naar Jarama togen voor het laatste Masters-weekend van het jaar. Veel thuisblijvers betreurden het dat het weekend in Portimão twee weken verder was, zodat er geen Spaans-Portugees vakantieweekje van was te maken. Bovendien waren er nog maar twee titels te vergeven: de pre-78 F1-titel en die van het FIA Masters Historic Sports Car Championship. De rest was op Spa al beslist. Precies alle titelkandidaten waren dus wél present. In de F1 leek Michael Lyons alsnog aan het kortste eind te trekken toen in de vrije training de motor van zijn Hesketh 308E in de soep liep. Dat zou zijn rivaal Max Smith-Hilliard (Shadow DN5) ruim baan geven naar de pre-78-titel. Maar met een gul gebaar schonk James Hagan zijn Hesketh 308 aan Lyons, die deze als reserveauto inschreef. Dat mocht nog omdat de officiële wedstrijd pas met de kwalificatie zou beginnen. Lyons reed vervolgens twee keer naar een klassezege en dus de titel. Greg Thornton (Lotus 91) won beide races.

In de sportwagenrace zegevierde Mike Donovan (Lola T70 Mk3B), maar de aandacht ging uit naar de overwinningen in de Bonnier- en Hulme-klassen. Keith Ahlers en Billy Bellinger (Cooper Monaco King Cobra) waren met één punt voorsprong op Graham Wilson en Nigel Greensall (Chevron B8) naar Jarama gekomen en wisten die te behouden. Beide duo's veroverden maximale punten. Ahlers en Bellinger moesten de klassezege weliswaar laten aan de Portugees Pedro Macedo Silva, maar die kwam niet in aanmerking voor punten. Zo won Ahlers zijn achtste Masters-titel. De Jarama Three Hours ging intussen naar David Forsbrey en Andy Newall, die de race domineerden met hun Gelscoe Ford GT40. Er waren geen Nederlanders actief in de drie Masters-klassen, al stond de Spaanse Nederlander Henk van Zoest (jarenlang met Cor Euser actief in diens Marcos-auto's) wel op de startlijst van het Spaanse kampioenschap. De 15-jarige Richard Verschoor won het Spaanse F4-kampioenschap, een prestatie die misschien later historisch zal blijken.

Gross

Norbert Gross Nederlands kampioen HTGT <foto: Gross>
De tweede officiële nationale titel gaat, net als vorig jaar, naar Duitsland. Onze landgenoot Robert Hamilton of Silvertonhill deed wat hij kon in zijn Marcos 1800GT, hij werd op Dijon tweemaal derde overall en eerste in zijn klasse. Maar het was de besnorde Duitser Norbert Gross die in zijn Ford Falcon Sprint twee bekeken races reed en ook een beetje geluk had, zodat hij voldoende punten haalde om zich kampioen NK HTGT powered by Gamma 2016 te mogen noemen.

vlag

HARC Programma 2017
Het HARC programma 2017 begint vorm te krijgen. Dit is de tussenstand op het moment:

• 29-30 april Historische Zandvoort Trophy met o.a. NKGTTC, NKHTGT, NK82-90 en MG Triumph Competitions.
• 10-11 juni Historische Assen Trophy in samenwerking met 402Automotive Nationaal Oldtimer Festival. Er is ruimte voor 3 raceklassen: NK82-90, NKGTTC, NKHTGT of MG Triumph Competitions
• 1-2-3 September HGP Zandvoort met deelname NKGTTC en MG Triumph Competitions
• 7-8 oktober mogelijkheid voor een historische klasse om mee te rijden op de Finaleraces Zandvoort
Tevens zijn we benaderd door CPZ om op de Pinksterraces of de Paasraces een door de HARC begeleide historische klasse te laten starten.
Natuurlijk organiseren we ook weer minstens 5 keer een Vrij Rijden Dag, deze datums zullen snel bevestigd worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet