HARC

Retro: HARC Nieuws Oktober - International Historic Motoring Awards

Pegaso

Het is weer gelukt, de HGP is opnieuw genomineerd voor Motorsport Event of the year. Wellicht maken we een kans - Monterey, Le Mans Classic en Silverstone Classic zijn het de voorafgaande jaren al geworden, dus die vallen af. De concurrenten die overblijven zijn het Eifel Rallye Festival, Dragstalgia (Santa Pod) en het Lime Rock Historic Festival. Het wordt spannend! Juryleden zijn onder andere Derek Bell, ontwerper Peter Stevens en Pink Floyd drummer Nick Mason, dus als je één van deze drie kent: stuur hem kort voor 17 november even een kleine HGP-reminder! Een andere Nederlandse kanshebber op de IHMA is de Pegaso Z-102 Berlinetta ENASA Cúpula uit het Louwman Museum die twee keer is genomineerd: voor Car of the Year, maar hij kan ook de prijs voor Restoration of the Year in de wacht slepen voor Classic Restorations uit Alkmaar.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

VR

Vrij Rijden op 3 november
Het seizoen leek al voorbij, maar nee, er is gelukkig nog een kans. Op 3 november hebben we Circuit Park Zandvoort nog een laatste maal tot onze beschikking en mag het nog één keer: Vrij Rijden. Als altijd kan er gestart worden in vier groepen, van straatauto's tot formulewagens en alles ertussenin. Maar let op, alleen in de ochtend! Het tijdschema is anders dan gebruikelijk omdat we deze dag ook onze Vrienden van de HARC een leuke middag aanbieden. Je kunt dus alleen 's ochtends de baan op. De groep 1 (standaardauto's) wordt voor deze ene keer samengevoegd met groep 2 en 3. Voordeel is wel dat de kosten deze keer extreem laag zijn en als je lid bent van de HARC zelfs nog lager. Reserveer 3 november in je agenda en klik meteen door naar de inschrijfpagina van de HARC-website om je aan te melden voor een dagje lekker sturen op het circuit van Zandvoort.

VVDH

Vrienden van de HARC dag
Op 3 november vanaf 12:00 organiseren wij de Vrienden van de HARC dag, voor alle deelnemers aan ons Sponsorprogramma. Hiermee bedanken wij ze voor de steun afgelopen jaar, met diverse rijvaardigheidsonderdelen, zoals bijvoorbeeld een slalom op tijd, driften, meerijden met een ervaren coureur in een raceauto en zelf rijden in een sportauto. We eindigen de dag af met een buffet als afsluiting van een mooi racejaar. De VVDH-dag staat in het teken van contacten opdoen en een introductie in de autoracesport voor de sponsoren van de HARC en de Historic Grand Prix. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door CPZ en twee Vrienden van de HARC, te weten Molenaar (zij stellen 5 raceauto's beschikbaar) en Race Driver Academy (zij nemen het instructieprogramma voor hun rekening). Pon Porsche stelt een snelle sportwagen beschikbaar.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het Vrienden van de HARC programma, neem contact op met Donovan Wolfrat

secretariaat@harc.nl

of kom langs op 3 november om kennis te maken en informatie te ontvangen voor het jaar 2017.

HMR

Jaap Luyendijk Trophy voor Kees van der Wouden
Tijdens de Finaleraces op Zandvoort werden de laatste punten verdeeld bij de Historic Monoposto Racers. Ian Rowley won de eerste race in zijn March 793, Kees van der Wouden de tweede in zijn Royale RP30 Formule Ford. Daarmee won Kees tevens de titel en mag hij deze winter weer op de Jaap Luyendijk Trophy passen. Proficiat!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet