NASCAR

NASCAR: 22 gewonden na afloop Sprint Cup wedstrijd in Martinsville. Ongeluk of aanslag?

Na afloop van de NASCAR-wedstrijd in Martinsville heeft zich een ernstig incident voorgedaan waarbij 22 gewonden zijn gevallen. Volgens de autoriteiten verkeert er niemand in levensgevaar.

Tekst Willem J. Staat

Martinsville
Na afloop kwam er een schaduw over een prachtig verlopen wedstrijd op Martinsville.


22 gewonden na afloop Sprint Cupwedstrijd Martinsville. Ongeluk of aanslag?
Na afloop van de Sprint Cup wedstrijd in Martinsville Virginia reed er een zwarte Chevrolet SSR volgens ooggetuigen doelbewust in op de toeschouwers die het circuit verlieten. Daarbij zijn volgens de laatste berichten 22 gewonden gevallen waarvan niemand in levensgevaar verkeert. De bestuurder kon direct door de politie gearresteerd worden. Een ooggetuige vertelt: "Wij verlieten het circuit en waren naar de opstijgende helikopters aan het kijken toen er best wel wat mensen op een kluitje bovenop elkaar stonden. Ik hoorde iemand gas geven en recht op de mensen inrijden. Het was crazy. Een andere getuige wist te vertellen dat de bestuurder doelbewust op de menigte inreed. Hij reed recht op ons af keek ons aan en schreeuwde "F...k this" en reed vol op de mensen in." De slachtoffers zijn tussen de 13 en 65 jaar. Volgens ooggetuigen leek de bestuurder wel "ver van de wereld" te zijn.

Veel mensen stonden bij de heliplaats om een handtekening van de vertrekkende favoriete coureurs te bemachtigen. De bestuurder kon overigens direct gearresteerd worden. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. Het circuit van Martinsville onthoudt zich van commentaar. (Later meer)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet