TCR Series

TCR Benelux: Willem Meijer, vertegenwoordiger van KNAF Academy. “Ik kan nauwelijks bevatten dat ik achter het stuur van zo’n SEAT TCR zit”

TCR Benelux - Mathieu Detry - Willem Meijer

Vorige week op TT Circuit Assen kreeg hij tijdens een vrije testsessie al de gelegenheid kennis te maken met de SEAT TCR van Bas Koeten Racing. Op dat ogenblik had de 17-jarige Willem Meijer nooit durven denken dat hij één week later op Mettet de gelederen van TCR Benelux zou versterken, als volwaardige coureur in de finale van de TCR Benelux.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

"Ik kan nooit genoeg Koen Wijckmans, coördinator van TCR Benelux, bedanken. Hij lanceerde het plan om in de finale op Circuit Jules Tacheny een jonge Nederlander te koppelen aan de Belg Mathieu Detry, die graag voor de derde keer wou deelnemen in de TCR Benelux," zegt Willem met fonkelende ogen als hij naar de #6 SEAT Leon TCR van Ferry Monster Autosport kijkt. "Dank gaat nog meer uit naar de KNAF Academy en naar Hans Hugenholtz, want uiteindelijk genoot ik de voorkeur om hen in de finale van TCR Benelux te vertegenwoordigen. Ik was tot dan al helemaal in de wolken over het gehele concept van TCR, en TCR Benelux in het bijzonder, en nu rijd ik hier rond met zo'n bak en neem het op tegen gevestigde waarden zoals Corthals, Michelisz, Lémeret en een flink aantal andere jonge collega's. Ja, het geeft mij een geweldige kick, en ik kan het nauwelijks bevatten dat ik achter het stuur van zo'n SEAT TCR zit!"

TCR Benelux - SEAT Ferry Monster Autosport - Meijer-Detry

Willem Meijer won dit jaar een zitje in de Nederlandse CityBug Cup en een plaats in de KNAF Academy, het opleidingsprogramma van de KNAF voor jonge ambitieuze coureurs die hun eerste stappen in de autosport maken. In die CityBug Cup eindigde Willem als vierde, nadat hij in de allereerste van de zes races op pole positie startte en meteen als tweede eindigde in een veld van zeventien dondersteentjes. En nu is er de deelname met de veel snellere en krachtigere SEAT TCR.

"1.54 als rondetijd op Assen in een TCR en pakweg 2.23 achter het stuur van mijn Toyota Aygo. Dat zegt alles over het enorme verschil. De aanpassing verliep zonder problemen. Ik ken het circuit van Mettet nog niet en rijd ik voor het eerst, na mijn test met de Bas Koeten SEAT TCR op Assen, in competitie verband. Maar ik heb er heel veel zin in."

Vandaag begint het ernstige werk met de eerste vrije trainingen en de Fast Lap Window, waarbij de snelste ronde mede de startplaats in de Qualifying Long Race zal bepalen.

"Mathieu Detry zal die Fast Lap voor zijn rekening nemen, omdat hij meer ervaring heeft met TCR Benelux en het snel rijden met de SEAT, hij eindigde in zijn eerste race op Circuit Park Zandvoort meteen als derde, en nadien moeten wij nog overleggen wie de start neemt in Race 1 en Race 3. Ook qua strategie in de Long Race gaan we nog samen zitten met teambaas Ferry Monster. Want gezien we in het kampioenschap niet meespelen, gaat onze voorkeur naar het neerzetten van een snelle ronde om zo goed te staan op de twee startgrids. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen en dankzij mijn slaapplekje in de vrachtwagen van Ferry ben ik hele tijd dicht bij "mijn" auto. Ik maak dit weekend een jongensdroom waar!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet