Sportscars

Sportscars: Vier Nederlanders in actie tijdens eerste race Asian Le Mans Series

12484694 950087098413484 1631300521190342509 o

Dit weekeinde gaat op het circuit van Zhuhai het nieuwe Asian Le Mans Series seizoen van start. Niet minder dan vier Nederlanders zullen in China aan de start verschijnen. Nick Catsburg maakt zijn debuut in de LMP2 met de Algarve Pro Racing Ligier JS P2 Judd en ook Ho-Pin Tung komt met een door Jackie Chan DC Racing ingezette Oreca 03R Nissan in de LMP2 klasse uit. In LMP3 zal Ate de Jong met de PRT Racing Ginetta LMP3 rijden, terwijl Xavier Maassen achter het stuur van een McLaren 650S GT3 van Team AAI zal kruipen.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Asian Le Mans Series / Rewind Images

Na eerder met een Oreca FLM09 in de European Le Mans Series te hebben gereden en met de Algarve Pro Racing Ligier te hebben getest, maakt Catsburg dit weekeinde zijn racedebuut in een LMP2. Catsburg, die dit jaar in het WTCC, de Blancpain GT Series en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship reed, kijkt uit naar zijn debuut in de klasse.

"Ik ben een geluksvogel dat ik in zoveel verschillende klassen kan rijden en het is altijd een doel geweest om met een LMP2 te rijden. Ik ben erg blij dat het nu zo ver is! De Aziatische autosport en de Asian Le Mans Series lijken steeds groter en beter te worden en dit jaar is er een vrij groot startveld. Ons doel is de overwinning, maar het wordt niet makkelijk in een nieuwe auto op een onbekend circuit. Met de ervaring van Algarve Pro verwacht ik wel dat we ons in de strijd kunnen mengen."

Ate de Jong, die dit jaar als tweede eindigde in de Asian Le Mans Sprint Cup, zal met de PRT Racing Ginetta en teamgenoot Charlie Robertson aan de start verschijnen. "Het team heeft de afgelopen maanden erg hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de endurance series. Dit zal de eerste keer zijn dat PRT Racing vier uur non-stop zal racen en ik hoop dat we met sommige van de meer ervaren teams op de grid kunnen vechtend. Ik kijk er naar uit om weer met Charlie te racen," liet De Jong weten.

Bij Team AAI komt Xavier Maassen in actie. De Maastrichtse coureur reed al eerder voor het team in de 24 Uur van Le Mans en zal in China zijn debuut gaan maken in de Asian Le Mans Series. Maassen zal op het Zhuhai International Circuit samen met de Brit Ollie Millroy en teameigenaar Jun San Chen in een McLaren 650S GT3 rijden. Het Taiwanese team zet ook nog een BMW M6 GT3, een Mercedes-AMG GT3 en een tweede McLaren in.

Ho-Pin Tung is de vierde Nederlander aan de start in Zhuhai. Tung zal net als Catsburg in de LMP2 klasse te zien zijn, waar hij met de Oreca 03R Nissan van Jackie Chan DC Racing zal uitkomen. Zijn teamgenoot is de jonge Fransman Thomas Laurent.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet