TCR Series

Willem Meijer en Mathieu Detry teamgenoten tijdens TCR Benelux op Circuit Jules Tacheny de Mettet

TCR SEAT Ferry Monster Autosport 2

Na de sterke Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de Formido Finale Races, komt er in de finale van TCR Benelux een Belgisch-Nederlands duo aan de start op het Belgische Circuit Jules Tacheny de Mettet. Nederlander Willem Meijer (16) zal daar de SEAT Leon TCR van Ferry Monster Autosport delen met de Belg Mathieu Detry (19).

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

TCR Willem Meijer

Willem Meijer won dit jaar een zitje in de Nederlandse CityBug Cup en een plaats in de KNAF Academy, het opleidingsprogramma van de KNAF voor jonge ambitieuze rijders die hun eerste stappen in de autosport maken. De CityBug Cup wordt georganiseerd door Johan Kraan Motor met ondersteuning van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en is een instapklasse met dondersteentjes, zoals Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107.

Op basis van zijn goede inzet en resultaten, achtte de KNAF Academy het ogenblik rijp om Meijer een stapje voorwaarts te laten maken en hem voor de finale van TCR Benelux te koppelen aan Belg Mathieu Detry.

TCR Mathieu Detry

Het is geen toeval dat ook Detry zijn eerste stappen zette via een talentenjacht en slechts nipt naast het zitje greep van de SEAT TCR van het RACB National Team waarmee Sam Dejonghe en Denis Dupont dit jaar aantreden in TCR Benelux.

TCR SEAT Ferry Monster Autosport

Meijer kreeg al eerder de gelegenheid te testen in een SEAT TCR van het Nederlandse Bas Koeten Racing, terwijl Detry in dezelfde SEAT #6 van Ferry Monster Autosport knap derde eindigde in zijn TCR-debuutrace op Circuit Park Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet