DTM

DTM: Audi wijst Frentzen de deur, Alesi zwaait af

Het huwelijk tussen Heinz-Harald Frentzen en Audi is na één jaar alweer ten einde. Na afloop van de DTM-finale in Hockenheim liet de Duitse coureur zich al negatief uit over Audi, waarmee een breuk onvermijdelijk leek. Nadat het team in een statement de gang van zaken al publiekelijk afkeurde kwam daarna de mededeling dat beider wegen zich na dit seizoen zouden scheiden.

Tekst: Daan Jeuken

“Het is begrijpelijk dat Heinz-Harald teleurgesteld was na zijn race. [Frentzen startte vanaf pole maar viel in de race terug naar plaats veertien.] Het is echter niet in de stijl van Audi om dan publiekelijk het team af te vallen. Iedereen binnen Audi Sport en Audi Sport Team Abt Sportsline heeft zich dit jaar volledig ingezet om Heinz-Harald zo goed mogelijk te laten presteren. Hij had hetzelfde materiaal en dezelfde steun als zijn teamgenoot, in een seizoen dat voor iedereen moeilijk was. Ik ben erg teleurgesteld in hem. Het is jammer dat onze samenwerking al na één seizoen ten einde loopt”, zo luidde de verklaring van Dr Wolfgang Ullrich, hoofd van Audi Motorsport.
Na zijn Formule 1-carrière maakte Frentzen in 2003 de overstap naar de DTM. Twee seizoenen reed de Duitser voor het team van Opel, waar hij achtereenvolgens veertiende en achtste werd in het kampioenschap. Nadat Opel zich dit jaar terugtrok uit de DTM vond Frentzen zijn heil bij Audi, waar hij het jaar eindigde als zevende.

Of Frentzen nog terugkeert in de DTM is nog maar de vraag; de oud-Formule 1-coureur wist nooit echt te imponeren. Naast Frentzen neemt de klasse ook afscheid van Jean Alesi. De Fransman maakte in 2002 de overstap van de F1 naar Duitsland, waar hij onderdak vond bij Mercedes. In vijf jaar DTM behaalde Alesi vier zeges en zeven podiumplaatsen. Hij eindigde twee maal als vijfde en daarna twee maal als zevende in het kampioenschap. Dit jaar restte hem de negende plek.
“Ik wil Mercedes-Benz bedanken voor dit mooie hoofdstuk in mijn carrière”, aldus de Fransman. “Ik heb hier veel vrienden aan overgehouden en nu ik stop met racen blijf ik deel van de Mercedes-familie.” Mercedes-Benz Motorsportbaas Norbert Haug: “Het was bijzonder om een coureur van zijn kaliber en met zo’n indrukwekkende Formule 1-historie onder onze hoede te hebben. We wensen hem alle goeds voor de toekomst.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet