Diversen

GT: Heinz Harald Frentzen onder de indruk van Tesla GT Test op Paul Ricard

Oud F1-coureur Heinz Harald Frentzen nam voor het eerst sinds lange tijd op het circuit van Paul Ricard weer plaats in de cockpit. Ditmaal in de Tesla Model S EGT.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Tesla/EGT

HHF Pose
Heinz Harald Frentzen gaf de organisatoren van het nieuwe Tesla EGT kampioenschap op Paul Ricard waardevolle adviezen.


Heinz Harald Frentzen onder de indruk van Tesla GT Test
Voor de autosport.nl lezer behoeft de carrière van HHF weinig nadere introductie. Enkele jaren geleden reed de voormalige F1 rijder in de ADAC GT Masters zijn allerlaatste wedstrijd. Volgend jaar vindt het allereerste EGT kampioenschap plaats waarvan inmiddels al voor diverse landen wedstrijden op de kalender staan genoteerd.

Het EGT kampioenschap is het allereerste GT kampioenschap zonder CO2 uitstoot. Omdat de bandenfirma Pirelli op Paul Ricard aan het testen was kwam HHF vorige week met Tesla in contact. De serie werd eerder dit jaar aangekondigd. Er zullen 10 teams met in totaal 20 auto's aan het kampioenschap deelnemen. Voor het eerste jaar bestaat de kalender uit zeven wedstrijden. Het wedstrijdweekend bestaat uit 20 minuten durende trainingssessie, een 30 minuten lange kwalificatie en een 60 km lange wedstrijd. Eén wedstrijd zal tegen de schemering plaatsvinden en de andere overdag. Het wedstrijdweekend bestaat uit een technologisch festival waarbij duurzaamheid en innovatie op de circuits in het middelpunt zullen staan. De wedstrijden zullen via de social media en diverse livestreams te volgen zijn.

Op het circuit van Paul Ricard legde HHF ruim veertig ronden af en was behoorlijk onder de indruk. Heinz Harald Frentzen stak vorig jaar bij de opening van de Essen Motor Show zijn ecologische voorkeuren al niet onder stoelen of banken.Heinz Harald Frentzen: " Het was een enorm genoegen om voor de eerste maal met een wedstrijd geprepareerde Tesla te rijden. Overigens ben ik al jarenlang eigenaar van dit product. Een fantastische kans om het enorme potentieel van de E racing performance auto's te ervaren. Organisatie Mark Gemmell(CEO) van het Elektrische GT kampioenschap koerst zeker de goede richting uit. De test was veelbelovend. Zeker omdat de organisatoren de banden beter willen leren begrijpen en hoe dat de auto zich onder de feedback van Heinz Harald Frentzen gedroeg."

Mark Gemmell:" Wij waren erg verheugd dat Heinz Harald de moeite nam om te komen. Een supergetalenteerde rijder die al jarenlang fan van Tesla is en er zelf twee bezit. Wij hebben met hem over het kampioenschap gesproken. En daarna hebben wij later op de dag voor hem een test georganiseerd. Hij heeft werkelijk waardevolle feedback gegeven."

Het EGT kampioenschap vindt in 2017 voor de allereerste maal plaats en als auto dient de Tesla S. Inmiddels heeft de organisatie de racende naast de racende milieuactiviste Leilani Münter en de Italiaanse Vicky Piria, Stefan Wilson(broer van Justin Wilson) en voormalig GP2/F3 rijder Dani Clos bevestigd. Meerdere rijdersaankondigingen worden op korte termijn verwacht.

HHF in actie
Frentzen voor de eerste maal in actie met het Tesla ontwikkelingschassis op het circuit van Paul Ricard afgelopen week.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet