Benelux Racing League

BRL: Zinderend seizoenslot ELF Benelux Racing League (lang)

 9321_donut_sandor


Een perfecte ontknoping van het seizoen 2006 in de ELF Benelux Racing League! Pas in de allerlaatste race vielen de beslissingen in de titelstrijd bij zowel de ELF BRL-V6 als de ELF BRL Light. In de ELF BRL-V6 eiste Sandor van Es met een vierde en een tweede plaats de titel voor zich op. De dagoverwinningen gingen naar de snelste mannen van het weekend Donald Molenaar en Donny Crevels.

 4481_kalmthout_groep


In de ELF BRL Light prolongeerde Marijn van Kalmthout zijn titel. Zonder slag of stoot ging dat allerminst. Vooral de techniek brak de Hoofddorper nog bijna op. In de eerste race pakte de kampioen de overwinning. In race twee ging de zege naar Dick Freebird die daarmee de tweede positie in de titelstrijd veiligstelde.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Tim Böhme, Sander Duijn en Gerrie Hoekstra


Het scenario van zowel de ELF BRL-V6 als de ELF BRL Light kon niet mooier. In beide klassen moesten alle beslissingen nog vallen. In de ELF BRL-V6 maakten zelfs zes rijders kans op de titel terwijl in de ELF BRL Light twee man de strijd moesten aangaan.

 3201_vanderende


Jacky van der Ende voerde bij de BRL-V6 de tussenstand aan op slechts twee punten gevolgd door Sandor van Es, op 15 punten Donny Crevels, op 19 punten Donald Molenaar en op 25 punten Marc Goossens. Met nog 44 punten te verdelen en op een achterstand van 37 punten waren de kansen van Danny van Dongen louter theoretisch. Het feit dat Van der Ende de laatste races maar matig gescoord had en Van Es en Crevels na uitstekende uitslagen juist in de winning mood waren maakte het extra spannend. Bij de BRL Light waren er ‘maar’ twee echte titelkandidaten en één outsider. Het verschil tussen routinier Marijn van Kalmthout en debutant Dick Freebird bedroeg slechts drie punten. Van Kalmthout had met zeven tegen twee weliswaar met afstand het grootste aantal overwinningen op zijn naam staan maar had in tegenstelling tot Freebird ook diverse keren zeer slecht gescoord. De achterstand van Peter Furth was met 35 punten te groot om nog serieus aanspraak te kunnen maken op de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet