VLN

VLN: A.s. zaterdag de laatste rit door de Groene Hel. Werelddebuut TCR Audi RS3 LMS

Voor de 41e keer vindt a.s. zaterdag de DMV Münsterlandpokal plaats, ofwel de allerlaatste wedstrijd van het populaire VLN kampioenschap die op de 24.538 km lange Nordschleife(inclusief kurzanbindung) verreden wordt. Nog eenmaal kunnen de VLN rijders hun bolides in Adenauer Forst, Schwedenkreuz, Karussell, Brünnchen en Pflanzgarten de sporen geven. Vrijwel alle winnaars van de voorgaande wedstrijden verschijnen aan de start.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Willem J. Staat/VLN

Groene Hel
A.s. zaterdag de laatste start in de groene hel

A.s. zaterdag de laatste rit door de Groene Hel
De kersverse VLN Kampioenen Alexander Mies en Michael Schrey verschijnen voor de laatste maal met het startnummer 691 op de Nordschleife aan de start. Volgend jaar zijn zij op hun BMW 235i Cup de trotse bezitters van het startnummer 1. Beiden willen het schoonheidsvlekje uit de vorige wedstrijd uitwissen. Voor de eerste maal kwamen zij niet aan de start. Ook in de andere Cup-klasses staan de kampioenen al vast. In de Porsche Cayman GT Trophy by Manthey Racing ging de titel naar Marc Hennerici en Moritz Oberheim(raceunion Teichmann Racing). In de Astra Opel OPC Cup zijn David Giessner,Marcel Hartl en Glib Kutepov de nieuwe kampioenen.

ADAC GT Masters kampioenen hebben derde zege in het vizier
Bij de spectaculaire GT3 kannonnen hebben de kersverse ADAC GT Masters kampioenen Christopher Mies en Conor de Phillippi een derde VLN-overwinning in het vizier. Phoenix Racing dat met Frank Stippler en Anders Fjordberg begon het seizoen met twee overwinningen en zouden er ook graag een derde aan toe willen voegen. En ditzelfde geldt voor de Haribo Mercedes AMG GT3 van Uwe Alzen en Lance David Arnold met eveneens twee overwinningen op hun CV. Manthey Racing is weer terug met de Porsche 911 GT3 R(startnummer 911) die eerder dit jaar met de Fransman Patrick Pilet en Jörg Bergmeister de zesuurswedstrijd won. Mario en Dominik Farnbacher die de vorige wedstrijd met de Lexus RC F GT Prototype op spectaculaire wijze wisten te winnen komen dit keer met de blauwe RC F GT3 aan de start. De Scuderia Cameron Glickenhaus is met de SCG003C weer van de partij. Thomas Mutsch en Felipe Fernandez Laser visten in de vorige wedstrijd met een vierde plek net achter het podiumnet. Zij zouden het seizoen graag met een podiumresultaat willen afsluiten.

WS Lexus
Farnbacher Racing komt weer met de RC F GT3 Lexus. Het RC F Prototype komt jammer genoeg niet aan de start.

HTP Motorsport is met Jules Symkowiak/Patrick Assenheimer/Franck Perrera met een Mercedes AMG GT3 van de partij. En ook de vertrouwde Frikadelli Porsche van de combinatie Schmitz/Abbelen/Patrick Huisman ontbreekt niet op het appel. ABT keert terug met een Bentley voor Maxime Souler/Christer Jöns/Andu Soucek. BMW Walkenhorst is heeft twee M6 GT3's ingeschreven voor de combinaties Christian Krognes/Victor Bouveng/Tom Blomqvist. Laatstgenoemde is nu in het bezit van een DMSB Nordschleife permit en mag voor de eerste maal met een GT3 starten.RBM heeft overigens voor Jörg Müller en Nico Menzel eveneens een M6 GT3 ingeschreven.


WS Audi R8 LMS
Op Assen maken ook enkele nieuwe TCR Auto's hun debuut, maar bij Audi gaat men voor de Nordschleife.

Debuut TCR Audi's
Ook vindt op de Nordschleife het werelddebuut van de TCR Audi RS3 LMS plaats. Het team van Phoenix heeft twee auto's ingeschreven voor de combinaties Jordi Gene/Kelvin van der Linde en Rahel Frey/Christopher Haase. De auto's staan ingeschreven in de z.g. SPX-klasse ofwel de specials.

De DTM-coureurs Lucas Auer en Felix Rosenqvist ondergaan dit weekend hun vuurdoop op de Nordschleife in de BMW 235i Cup. Lucas Auer: "Ik heb lang van een wedstrijd op de Nordschleife gedroomd. Eindelijk is het zover. Ik heb vorige week een testrit op de Nordschleife gemaakt en ik ben behoorlijk onder de indruk. Er zijn passages waar ik behoorlijk wat respect voor heb en dit gebeurt bij mij niet gauw. Nu moet ik dit beter leren kennen en in mijn geheugen opslaan."

WS Huisman
De Frikadelli Porsche 911 GT3 R behoort tot de Nordschleife inventaris. Een overwinning in de laatste wedstrijd zou mooi zijn.


Ricardo van der Ende komt samen met Riki Christoudoulou en Anders Carlsson in de Porsche Cayman GT4 Cup aan de start.De laatste VLN-wedstrijd start a.s. zaterdag exact om 12.00U.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet