EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Jaap van Lagen sluit seizoen in stijl af

Op een zonnig circuit van Barcelona heeft Jaap van Lagen zijn seizoen in stijl afgesloten. De coureur van Equipe Verschuur vertrok vanaf pole position, kende een goede start en boekte wederom een klinkende zege.

Tekst: Sander Dorsman

Achter Van Lagen waren ondermeer Lahaye en Gabillon in een fel gevecht verwikkeld. Van Lagen profiteerde van deze gevechten en kon eenvoudig op de rest uitlopen. Halverwege de race was Lahaye Gabillon inmiddels gepasseerd en probeerde het gat met Van Lagen dicht te rijden. Laatstgenoemde controleerde de wedstrijd en zijn leidende positie kwam geen moment in gevaar. Na veertien ronden mocht Jaap van Lagen dus wederom het podium beklimmen.

Jaap van Lagen kijkt al met al terug op een goed verlopen weekend. “Ik reed vanmiddag een foutloze race. Ik kwam bij de start bijzonder goed weg en trok direct een gat met de rest. Gelukkig dat Gabillon in de beginfase nog voor Lahaye zat, want de Tech 1 Racing-coureur kwam sterk terug. Ik bleef in de race maar pushen en had inmiddels een aardige voorsprong opgebouwd, zodat ik uiteindelijk met de tweede zege van dit weekend aan de haal ging. Ik heb genoten van de races en wil nogmaals mijn team van Equipe Verschuur bedanken voor alle support. Ook mijn sponsors verdienen een grote pluim. Samen met hen zullen we ons voorbereiden op de volgende sportieve stap die we in 2007 gaan zetten!”

Uitslag race 2, Eurocup Mégane Trophy
1. Jaap van Lagen, 14 ronden in 25:33.929
2. Matthieu Lahaye, op 0.842
3. Cesar Campanico, op 8.761
4. Frédéric Gabillon, op 10.579
5. Pedro Petiz, op 23.944
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet