TCR Series

Loris Hezemans met VW Golf TCR aan de start op TT Circuit Assen

Lux001

Loris Hezemans (19) zal tijdens Round 5 op TT Circuit Assen de VW Golf GTI van het Belgische Team WRT delen met Belg Maxime Potty. Voor de zoon van veteraan Toine betekent het een terugkeer naar TCR Benelux, nadat hij eerder tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort een eerste zege behaalde achter het stuur van de SEAT Leon TCR van het Nederlandse Ferry Monster Autosport.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

WRT is een Belgisch top-team, bekend van Blancpain Series, en tevens actief met VW in TCR International Series.

Michelisz1

De 16-jarige Potty maakte grote indruk gedurende TCR Benelux op het Luxemburgse Colmar-Berg – waar hij werd bijgestaan door uittredend TCR International-kampioen Stefano Comini - en staat 3de in de puntentussenstand en leidt tevens sterk in het Junior-kampioenschap.

Michelisz2

Norbert Michelisz met Boutsen Ginion-Honda Civic TCR naar 5de round TCR Benelux op TT Circuit Assen
Na zijn succes in Zandvoort in het kader van het TCR Benelux-kampioenschap komt Norbert Michelisz opnieuw Stéphane Lémeret bijstaan in de Civic nummer 18, het geluksgetal van... Tiago Monteiro! De auto in de kleuren van het Boutsen Ginion-team cultiveert duidelijk het familiegevoel, met achtereenvolgens vier verschillende rijders die allemaal ontsproten zijn aan de 'Honda Racing Family'.

norbi stephane

"Norbi" krijgt nu de zware taak om dit mooie project succesvol af te ronden. Stéphane Lémeret en zijn Civic staan momenteel aan de leiding in het TCR Benelux-kampioenschap, maar er volgen nog twee raceweekends. Bovendien ligt de lat heel hoog, want zowel in Italië als Duitsland en in het ETCC hebben de Civics TCR de titel veroverd.

TT Circuit Assen is een bijzonder circuit voor Honda, dat hier jaarlijks schittert in de MotoGP en al talloze overwinningen heeft geboekt. "Norbi" en Stéphane zullen er alles aan doen om hun Honda op vier wielen even goed te laten presteren als de tweewielers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet