ACNN

Cupstrijd ACNN naar climax op circuit Racepark Meppen

Blaak Bernard Zilhouette Cup

De strijd om de verschillende Cups bij de ACNN autoraces gaat op 15 en 16 oktober naar een climax. Dan worden op het Duitse circuit Racepark Meppen de laatste en beslissende races gehouden. Aan het einde van zondag 16 oktober zijn alle kampioenen bekend.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Vast staat dat in ieder geval de Zilhouette Cup een nieuwe kampioen zal krijgen. De man die daar het meeste kans op maakt is Bernard Blaak uit het Drentse Erm. Blaak, verleden jaar nog tweede in de eindstand, heeft nu de beste papieren. Hoewel er in Meppen per klasse drie races op het programma staan, waarin totaal 64 punten te verdienen zijn, lijkt de voorsprong van Blaak ruim genoeg om zich als Cupwinnaar te kunnen laten huldigen. Hij heeft 41 punten voorsprong op zijn naaste concurrenten, vader en dochter Jan en Joyce Vos (Dussen/Amsterdam). De enige andere concurrent van Blaak, Jan Viersen uit Haulerwijk, heeft 46 punten achterstand.

Avenger Cup Meppen Foto Arjan Broekmans

Aanmerkelijk spannender is het in de Avenger Cup. Al het gehele seizoen strijden Co de Vet (Wieringerwaard) en Martijn Polinder (Doornspijk) op gelijk niveau. Beide coureurs pakken met grote regelmaat podiumplekken en het heeft er toe geleid dat zij onderling een verschil van slechts dertien punten hebben. Met Co de Vet als aanvoerder in de tussenstand, lijkt de wedstrijd in de Avenger Cup een enorm boeiende ontknoping te krijgen op Racepark Meppen.

Ooperon BMW Cup 24 Van Leeuwen 33 Tappel Foto Bert van Dalen

Ook in de Ooperon BMW Cup is de strijd bij lange na nog niet gestreden. Jan Peter van Leeuwen (Oosterwijk) en Henk Tappel (Assen) zijn de grootste kanshebbers. Voor Tappel is dit het tweede achtereenvolgende jaar dat hij bij de beste twee in deze klasse zit. Verleden jaar moest de Assenaar het duo Boone/Grendel voor laten gaan. Dit jaar moet hij in de laatste race een gat van veertien punten zien te overbruggen, wil hij de winst alsnog naar zich toe trekken. De Asser garagehouder heeft op Racepark Meppen dit jaar iets beter gepresteerd dan Van Leeuwen. Tappel pakte in Duitsland in de vier races die werden verreden eenmaal de winst, hetgeen Van Leeuwen tot op heden niet lukte. Maar in andere wedstrijden scoorde Van Leeuwen over het algemeen iets beter, waardoor hij de ranglijst aanvoert.

Lohuis Ruben B  no 25 PTC Cup

Met een voorsprong van maar liefst 54 punten gaat Ruben Lohuis (Nijverdal) in Meppen als de grote favoriet van de eindzege in de PTC Cup van start. De rijder kan op Duitse grond een trilogie voltooien. In 2014 en 2015 werd Ruben Lohuis namelijk ook al winnaar van het klassement in deze lichte toerwagenklasse. De strijd in de PTC Cup op de racebaan in Meppen is altijd een prachtig schouwspel. De kleine wagens lenen zich uitstekend voor wedstrijden op dit bochtige circuit en onderlinge duels worden dan ook vaak bumper aan bumper of deur tegen deur uitgevochten. Ook de komende races op15 en 16 oktober beloven een mooie strijd.

Kanshebbers voor de eindzege in de DTC Groep 1 zijn Joop en Berry Arendsen (beiden Rheden). Joop heeft op koplopers Bijzitter/Oosten (Haulerwijk/Beetsterzwaag) een achterstand van slechts twee punten en Berry moet er vier goedmaken. Verwacht wordt dat Bijzitter en Oosten niet van start gaan, zij hebben dit seizoen gekozen voor deelname aan de Dutch Supercar Challenge, dus zal er een verwoede strijd komen tussen Joop en Berry Arendsen.
In de DTC Groep 2 is Johan Hoogerwerff al zeker van de Cup.
Dat geld in de Open Sport Series ook voor de stad-Groninger Niek Stadlander (klasse tot 200 pk) en Beilenaar Henk van der Spoel in de klasse boven 200 pk.

Het programma in Meppen begint zowel op zaterdag 15 als op zondag 16 oktober om 10.00 uur. Beide dagen is er gratis entree en bezoekers kunnen op de paddock parkeren. Zij ontvangen tevens gratis het ACNN Cup Magazine. Meppen ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van Emmen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet