Supercar Challenge

Podium voor Stan van Oord buiten bereik op Spa-Francorchamps

20161009 svo 4485

Stan van Oord heeft tijdens het Racing Festival op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps leuke gevechten gehad, maar een podiumplaats bleek in beide races jammer genoeg niet haalbaar. De Clio-coureur werd tweemaal vijfde. 'Tijdens de Finaleraces op TT Circuit Assen over twee weken ga ik proberen de derde positie in het kampioenschap veilig te stellen, dat is nu het maximaal haalbare ', is Van Oord strijdlustig.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Van Oord en zijn Spirit Racing-teamgenoten wisten tijdens de Spa Euro Races eerder dit seizoen naar het podium te racen en dat was een uitstekende prestatie, want de andere deelnemers in de Sport Divisie van de Supercar Challenge rijden op Spa-Francorchamps vanwege de lange rechte stukken aanmerkelijk snellere rondetijden. De inwoner van Woudrichem wilde de goede prestatie van juni graag herhalen, maar wist dat alles mee moest zitten om dat plan te laten slagen.

20161008 svo 3717

In de nacht van vrijdag op zaterdag had het in de Ardennen flink geregend en omdat de baan nog erg nat was, besloten Van Oord en zijn team de kwalificatie te doen op regenbanden. Dat bleek helaas niet de juiste keuze, want de rijders op slicks reden op de opdrogende baan steeds snellere rondetijden, waardoor de Spirit-coureur zich voor de eerste race als zevende kwalificeerde.

20161008 svo 4021

De beginfase van de race op zaterdag verliep prima. "Ik had leuke gevechten met de Lotus en de BMW van Bas Drost. Ik kreeg wel een tik van een andere Clio-rijder waardoor -zoals na de race bleek- mijn achteras niet helemaal recht meer was,. Gelukkig had ik daarvan weinig last en kon ik verder racen", vertelt Van Oord. Na de pitstop kwam hij als vierde de baan weer op, maar een snelle BRL-bolide kon hij niet achter zich houden en zo werd Van Oord de eerste race vijfde.

20161009 svo 5645

De op één na beste rondetijd uit de kwalificatie gaf de startpositie voor de tweede race. Dat leverde Stan van Oord de zesde startplek op in de race die dit keer anderhalf uur duurde. Opnieuw had Van Oord tot aan de pitstop een erg leuke race, met continu gevechten met enkele andere deelnemers. Van Oord kwam na zijn pitstop als vierde de baan weer op met een voorsprong van een minuut op de BMW van Niels Kool. Al na zeven ronden reed Kool de Spirit Clio echter voorbij. Van Oord had geen enkele kans om de BMW, die acht seconden per ronde sneller was, achter zich te houden. Ook deze race kwam Van Oord als vijfde over de finish, maar omdat Stephan Polderman buiten mededingen meereed kreeg de Woudrichemmer de punten van de vierde positie.

Met alleen de Finaleraces op TT Circuit Assen in het weekend van 22 en 23 oktober nog voor de boeg heeft Stan van Oord nu nog steeds een goede uitgangspositie om derde te worden in het kampioenschap. Met een voorsprong van tien punten wil Stan van Oord op Assen deze podiumpositie verdedigen.

20161009 svo 4721

"Ik wil mijn team Spirit Racing bedanken voor hun enorme inzet, want na de eerste race op zaterdag hebben zij tot diep in de nacht aan mijn Clio gewerkt om hem weer raceklaar te hebben voor de race op zondag. Echt een topprestatie. Ook mijn sponsors en mijn familie wil ik bedanken voor hun support."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet