Formula E

Formula E: Sebastien Buemi wint openingswedstrijd Hong Kong (kort)

De regerende kampioen Sebastien Buemi heeft de openingswedstrijd in Hong Kong ePrix op het Central Harbourfrontcircuit op zijn naam geschreven. Zijn aartsrivaal Lucas di Grassi eindigde als tweede.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Formule E

2016 HK
Het raceverkeer in Hong Kong werd vandaag geëlektrificeerd.


Sebastien Buemi wint openingswedstrijd Hong Kong(kort)
Al in de eerste wedstrijdronde was er in de start van het veld een pile-up waarbij meerdere auto's betrokken waren waaronder de beide Abt Schaeffler auto's van Lucas di Grassi en Daniel Abt. Di Grassi ging direct voor een nieuwe neus naar binnen. Maar door slim met zijn energieverbruik om te gaan vond Di Grassi later alweer snel aansluiting bij de koplopers. In de 18e ronde crashte de regerende WTCC wereldkampioen José Maria Lopez uit de wedstrijd waardoor de interventie van een safetycar noodzakelijk werd. Piquet kon de crashende Lopez nog maar ternauwernood ontwijken en tikte daarbij de bandenstapels lichtjes aan. Piquet viel van de eerste naar de derde plek terug en moest zijn positie aan DS Virgin-coureur Sam Bird en Sebastien Buemi prijsgeven. Hij viel uiteindelijk naar de 11e plek terug.
Tijdens deze neutralisatie ging Buemi naar binnen en nam de leiding van Bird over. Het werd Buemi wel heel erg gemakkelijk gemaakt toen Bird ook zijn auto nog niet eens aan de praat kreeg. Direct nadat de pitstopcyclus lag Buemi op kop gevolgd door Heidfeld en Di Grassi. Robin Frijns eindigde als zesde terwijl Mahindra debutant Felix Rosenqvist de snelste ronde voor zich wist op te eisen.(later meer)

Uitslag
1. Sebastien Buemi - Renault e.dams
2. Lucas di Grassi - ABT Schaeffler Audi Sport
3. Nick Heidfeld - Mahindra Racing
4. Nico Prost - Renault e.dams
5. Antonio Felix da Costa - Andretti Formula E
6. Robin Frijns - Andretti Formula E
7. Jerome d'Ambrosio - Faraday Future Dragon Racing
9. Oliver Turvey - NEXTEV NIO
9. Maro Engel - Venturi Formula E Team
10. Stephane Sarrazin - Venturi Formula E Team
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet