Clio Cup

Clio Cup: Tim Buijs wint laatste wedstrijd oude Clio Cup

Het drietal Bertus Sanders, Tim Buijs en Paul Vahstal reden het grootste gedeelte van de wedstrijd als een touwtje achter elkaar en maakten er in deze laatste wedstrijd van de “oude” Clio Cup een mooie show van. De race eindigt uiteindelijk in tranen voor Sanders die na een duel met Buijs de grindbak door rijdt. Hierdoor schuift Hans Dekker door naar plaats drie, achter Buijs en Vahstal.

Tot de zesde ronde leek de wedstrijd zonder de gebruikelijke plaatschade afgewerkt te worden. Totdat Buijs het genoeg vond om de tweede viool te spelen en door een inhaalmanouvre op snelheid Sanders in de Arie Luijendijkbocht wou verschalken. Daarvoor in de Audi S-bocht had Buijs het achterwiel van Sanders krom gereden en Sanders wou zijn plaats verdedigen en reed zijn Clio tegen de zijkant van het exemplaar van Buijs. De beide heren waren elkaar tijdens de Trophy of the Dunes ook al tegengekomen en toen was het voorwiel van de Clio van Sanders krom. Bertus was echter zelf het grootste slachtoffer van het contact en verloor kostbare tijd en kwam op de achtste plaats weer terug. Met nog drie ronden te gaan kwam de regen en de baan werd spekglad.
Er werd enorm gestreden om de plaatsen vier tot en met acht. Benno van Ree verloor een van de wielen en parkeerde zijn wagen in het grind van de Tarzan. Teamgenoten Buijs en Vahstal reden in deze volgorde over de finish. Hans Dekker behaalde voor de eerste keer na lange tijd weer een podiumplaats en was daar met zijn team enorm blij om. Dit was de laatste wedstrijd van de “oude “ Clio Cup. In 2007 wordt er gereden met de Renault Clio RS III ‘Coupe’, een kant-en-klare cupracer die wordt aangedreven door de tot 210 pk opgewaardeerde 2,0 16V krachtbron uit de Clio Renault Sport.

Uitslag race Dunlop Sportmaxx Clio Cup
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 29 oktober 2006
1. Tim Buijs, 12 ronden
2. Paul Vahstal, op 0.666
3. Hans Dekker, op 15.487
4. Martin de Kleyn, op 16.901
5. Hoevert Vos, op 19.271 (Junior)
6. Marco Bikkers, op 22.786
7. Patrick Dirks, op 23.225
8. Bertus Sanders, op 23.316
9. Wilco Becker, op 27.145 (Junior)
10. Martin van den Brink, op 39.365 (Junior)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet