VLN

VLN: Nieuwe herfstcollectie. Comeback van Schnitzer. Debuut Spengler. Coronel met Nissan

Enorm veel nieuws tijdens de voorlaatste VLN-wedstrijd dit weekend. Behalve het debuut van de Porsche 911 GT3 Cup en de X-Bow GT4 komen ook Team Schnitzer en Bruno Spengler aan de start. Het team van Falken Motorsport zet naast de vertrouwde Porsche 911 GT3 R ook nog een BMW M6 GT3 in. Veel premieres tijden de DMV 250 Meilen Rennen op de Nordschleife dit weekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport.nl

Start VLN


Nieuwe herfstcollectie. Comeback van Schnitzer. Debuut Spengler. Coronel met Nissan
Op de Parijse Autosalon werd de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup vorige week officieel voorgesteld. Amper een week na de presentatie ondergaat de 911 GT3 Cup in handen van Lars Kern en Marco Seefried haar eerste vuurdoop. De auto is door Manthey Racing in de SPX klasse ingeschreven. Vorig jaar werd er tijdens de laatste VLN-wedstrijd een gesloten versie van de X-Bow in GT4 trim gepresenteerd. Bij de DMV 250 Meilen Rennen wordt deze bolide in handen van True Racing en Isert Racing voor de eerste maal ingezet. Na drie jaar afwezigheid keren Ferdinand en Johannes Stuck weer terug op de Nordschleife. De tweede auto wordt gereden door Christopher Haase en Arne Hoffmeister.

BMW
Bruno Spengler komt samen met zijn landgenoot Kuno Wittmer met een BMW M235i Racing Cup aan de start. Spengler: "Ik heb nog nooit op de Nordschleife gereden en ik heb ook nog nooit in een langzame auto gereden waarbij ik om niemand op te houden constant in de achteruitrijkijkspiegels moet kijken. Daar moet ik aan wennen. Maar dit weekend wordt een nieuwe uitdaging voor mij, waar ik mij zeker op verheug."

M6 GT3
Team Schnitzer komt ook dit weekend met een M6 GT3 aan de start. Een voorteken dat ze uit de DTM verdwijnen??

BMW is dit weekend ontzettend goed vertegenwoordigd. Naast de teams van ROWE Motorsport en Walkenhorst Motorsport komen ook de teams van Schnitzer en Falken met een M6 GT3 naar de Nordschleife. Voor Schnitzer staan Jens Klingmann en rookie Nico Menzel ingeschreven. Bij Falken komen Alexandere Imperatori en Phillipp Eng aan de start.

BMW 235i
Bruno Spengler moet dit weekend voor zijn Nordschleife Permit veel in de achteruitkijkspiegels kijken.

De kersverse ADAC GT Masters kampioenen Conor de Phillippi en Christopher Mies willen graag nog een derde overwinning aan hun palmares toevoegen. Tom Coronel komt voor Zakspeed met Marc Gassner en Florian Strauss in de Godzilla Nissan GT3 R aan de start.

Zoals bekend is het kampioenschap inmiddels al beslist in het voordeel van Alexander Mies en Michael Schrey. Traditioneel start de VLN wedstrijd weer om 12.00u.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet