IndyCar

Indycar: Indycar kampioen Simon Pagenaud neemt Astor Cup en miljoen dollar in ontvangst

Indycar-kampioen Simon Pagenaud nam gisteravond in het Hilbert Circle Theater in Indianapolis de Astor Challenge Cup en een miljoen dollar in ontvangst. CEO Mark Miles van Hulman&Co, de moedermaatschappij van Indycar en de Indianapolis Motor Speedway, overhandigde de beide prijzen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar
Indy Awards
Team Penske won de meeste Indycar Awards....


Simon Pagenaud nam 1 miljoen dollar in ontvangst
Met een dominante overwinning tijdens de seizoensfinale in de GoPro Grand Prix van Sonoma stelde de Fransman op 18 sept jl. de titel veilig. De betekenis hiervan begint langzaam tot de Fransman door te dringen.Simon Pagenaud behaalde in de zestien races omvattende Indycar-series vijf overwinningen en won zevenmaal de Verizon P1 Award, ofwel de pole.

Simon Pagenaud: "Het is duidelijk een mijlpaal in mijn carrière. Een droom die werkelijkheid geworden is. In de toekomst gaat er nog meer komen. Andere doelstellingen. Maar één van de grootste die ik wilde heb ik bereikt"

Maar voor Indycar waren er natuurlijk ook andere hoogtepunten zoals de onverwachte overwinning van Alexander Rossi in de 100e editie van de Indy 500 in mei. Mark Miles: "Dit was werkelijk een fenomenaal seizoen. De historische Indy 500 overtrof alle verwachtingen. Als ik over het gehele jaar terugblik waren het dynamische evenementen, fantastische wedstrijden en enorm veel publiek. De TV ratings zijn in de laatste drie jaar liefst met 55% gestegen. Niet veel sporten kunnen dit zeggen. Indycar rules en wij kijken nu al naar 2017 uit."

Pagenaud's chef monteur Billy Vincent werd als Chief Mechanic van het jaar onderscheiden en Jon Bouslog als teammanager van het jaar. In haar 50 jarige bestaan won Team Penske maar liefst 14 Indycar-kampioenschappen.

Simon Pagenaud
Indycarkampioen Simon Pagenaud heeft een belangrijke mijlpaal in zijn carriere bereikt.

Simon Pagenaud: "Team Penske is één van de meest historische teams ter wereld. Ik ben zo trots dat ik van dit team deel uit mag maken en dat ik Roger een kampioenschap kon overhandigen. En deze gaat ook weer de geschiedenisboeken in. Ik ben er verheugd dat ik dit als nalatenschap kan achterlaten. Een kleine erfenis in een erg groot iets."

Alexander Rossi mocht de Indycar Series Sunoco Rookie of the Year Award in ontvangst nemen. Terwijl Conor Daly ook een bijzondere prijs kreeg overhandigd. "Do not Crack Under Pressure"

Alexander Rossi
Alexander is de Indycar Rookie van 2016.

Mike Hull van Ganassi mocht namens Charlie Kimball de "Drive to the Finish Award" in ontvangst nemen. Gedurende het afgelopen seizoen legde Kimball van de 2070 te verrijden rondes er 2066. Ofwel een finishpercentage van 99.8%

Kampioenschap(Astor Challenge Cup): Simon Pagenaud
Jostens Championship Driver Award (ring): Simon Pagenaud
Championship team (Astor Challenge Cup): Team Penske
Team sponsors: Menards, PPG Automotive Refinish, Hewlett Packard Enterprise
Team manager: Jon Bouslog
Chief Mechanic of the Year Award: Billy Vincent
Sunoco Diamond Performance Award: Simon Pagenaud
Sunoco Rookie of the Year Award: Alexander Rossi
TAG Heuer "Don't Crack Under Pressure" Award: Conor Daly
Firestone "Drive to the Finish" Award: Charlie Kimball
Verizon P1 Award: Simon Pagenaud
Tweede plaats kampioenschap rijder: Will Power
Tweede plaats kampioenschap team: Team Penske
Derde plaats Kampioenschap: Helio Castroneves
Derde plaats kampioenschap team: Team Penske
Kampioenschap fabrikanten: Chevrolet
INDYCAR Nation Favoriete coureur: Bryan Clauson

2016 Lauren Stewart
De eerder dit jaar in een Midget verongelukte Bryan Clauson werd tot populairste coureur van 2016 uitgeroepen. Verloofde Lauren Stewart en de nabestaanden van Bryan hebben het er even moeilijk mee.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet