Formula E

Formule E: Mercedes GP neemt optie voor vijfde seizoen

Mercedes Benz Grand Prix LTD(MGP) en Formule E Operations LTD hebben een overeenkomst gesloten dat Mercedes een optie neemt voor het vijfde FIA Formule E seizoen. Voor het seizoen 2018/2019 zijn maximaal 12 inschrijvingen beschikbaar. En op één daarvan kan het merk een optie nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto Mercedes Benz

2016 Mercedes Formule E


Formule E: Mercedes neemt optie voor vijfde seizoen
Het is mogelijk dat Mercedes een optie neemt op één van de twee inschrijvingen die voor het seizoen 2018/2019 vrijkomen In het vijfde seizoen behoeft er niet meer van auto gewisseld te worden. Ook moet de inschrijving door de FIA goedgekeurd worden. De verwachting is dat alle huidige teams in de Formule E blijven of een samenwerking met een grote fabrikant aangaan.

Alejandro Agag: "Wij zijn verheugd dat wij één van de twee nieuwe inschrijvingen voor het seizoen 2018/2019 voor MGP kunnen bevestigen. Formule E moet een platform voor fabrikanten worden waar zij nieuwe technieken kunnen ontwikkelen en deze vervolgens op het serieproduct kunnen toepassen. Met een merk als Mercedes in ons kampioenschap betekent een "major boost" om dit doel te bereiken. Formule E gaat een spannende mix van gevestigde fabrikanten zoals Renault, Citroën DS, Audi, Mahindra en Jaguar en nieuwe futuristische fabrikanten zoals Faraday Future en NextEV worden met daarin inbegrepen de onderdelenleveranciers zoals Schaeffler en ZF. Bij deze stijgende lijn is Mercedes een welkome aanvulling."

Toto Wolff: "We hebben de groei van de Formule E met grote belangstelling gevolgd. Momenteel zijn wij naar alle openstaande opties voor de toekomst van de autosport aan het kijken. En wij zijn erg verheugd dat deze overeenkomst ons in staat kan stellen om aan het vijfde seizoen deel te nemen. Elektrificatie gaat een belangrijke rol in de toekomst van de automotive industrie spelen. Autosport is altijd een technisch platform voor Research en Ontwikkeling geweest. En in de toekomst zal dit voor de Formule E relevant zijn."

Voor uw redacteur komt dit bericht niet onverwachts. Zeker omdat Mercedes GT uithangbord Maro Engel al eerder dit jaar bij Venturi Racing voor het komende seizoen een contract tekende. De populariteit van de Formule E is inmiddels zodanig dat er op korte termijn een serie schaalmodellen van de huidige auto's op schaal 1/18 van GreenLight op de markt komt. GreenLight staat al jaren bekend als fabrikant van Indycar schaalmodellen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet