TCR Series

TCR: Josh Files eerste TCR Germany kampioen. Pierre Yves Corthals wint European Trophy

De laatste twee TCR Germany wedstrijden moesten op Hockenheim de beslissing brengen wie de allereerste kampioen ging worden. Ook werd de European Trophy beslist. Daardoor waren ook nogal wat Scandinavische deelnemers naar Hockenheim afgereisd. De Brit Josh Files werd de allereerste TCR Germany kampioen terwijl de Belg Pierre Yves Corthals voor Opel de European Trophy op zijn naam schreef.


Tekst en Foto's Willem J. Staat

2016 Files 2
Josh Files links is de eerste TCR Germany kampioen.

Josh Files eerste TCR Germany kampioen. Pierre Yves Corthals wint European Trophy
De eerste TCR Germany-titel ging afgelopen weekend naar de Brit Josh Files met een Target Competition Honda Civic TCR. Op een vochtig Hockenheim nam de Brit direct de leiding en stond die niet meer af. Zijn naaste rivaal Harald Prozyck ging al in de eerste ronde in de hairpin rechtdoor en was daardoor niet meer bij machte om de titelstrijd nog verder open te houden en moest teleurgesteld opgeven. Achter Files eindigde de Zweed Dennis Strandberg(eveneens Target Competition) als tweede gevolgd door Steve Kirsch. Benjamin Leuchter(Racing One VW Golf GTI TCR) moest kort voor het einde zijn vierde positie aan de Belg Pierre Yves Corthals met zijn Opel Astra TCR prijsgeven. Met die vierde plek haalde de Belg tevens als eerste de European Trophy voor het team van DG Sport Competition binnen. TCR rijders die aan verschillende Europese kampioenschappen deelnemen kunnen via een gecompliceerd punten systeem hiervoor punten vergaren. Het team van DG Sport Competition maakte hiervan optimaal gebruik. Zeker omdat er ook nog een interessante prijzenpot aan verbonden was.

2016 Corthals
Pierre Yves Corthals wint met Opel de TCR European Trophy. Slechts weinigen waren hiervan op de hoogte.......

De Fin Antti Burri eindigde in zijn Seat als zesde gevolgd door Tom Lautenschlager in de Junior Team Engstler Volkswagen GTI.De start van de tweede wedstrijd kende een chaotisch verloop waardoor de kersverse kampioen Josh Files al in de eerste ronde moest opgeven. Evenals Joey Mawson in de Formule 4 strandde de kersverse kampioen bij het uitkomen van het stadion.

Pierre Yves Corthals reed geruime tijd aan de leiding maar een aanrijding met merkgenoot Mike Beckhusen betekende het voortijdige wedstrijdeinde. De Zweed Dennis Strandberg liep in de slotfase van de wedstrijd snel op de Fugel Honda van Steve Kirsch in en zorgde in de allerlaatste ronde nog voor enorm veel spektakel. Op de finish bedroeg het verschil tussen beide Honda's slechts 0.821 secs. Ronny Jost(Topcar Sport Seat Leon TCR) eindigde achter de Honda's als derde. De Poolse Gosia Rdest pakte voor het team van Team Engstler Volkswagen de achtste plek.

2016 Prozyck Verliest
De Oostenrijker Harald Prozyck verliest de strijd tegen Files al in de eerste ronde.

Josh Files na de eerste wedstrijd: "Voor de wedstrijd was het echt moeilijk maar bij Target had men een perfecte set-up gevonden. De titel heb ik ook aan hun te danken. Over het gehele jaren genomen waren zij de Superstars."

Steve Kirsch na R2: "Mijn start was er niet bepaald ééntje uit het boekje. Daardoor had ik toch wel veel tegenstanders voor me. De safetycarfase speelde ons een beetje in de kaart. Dennis Strandberg heeft ons behoorlijk onder druk gezet en gas gegeven. Het was duidelijk dat ik direct vanaf het begin moest pushen."

2016 Leuchter Corthals
Mooie strijd tussen Leuchter en Corthals in R1.

Dennis Strandberg na R2: " Ik heb tot het uiterste gepushte en geprobeerd wat mogelijk was. De wedstrijd was goed maar ik maakte nogal wat contact zodat ik dacht dat de wedstrijd al voorbij was. Ik ben erg dankbaar dat Team Target Competition een superjob verricht heeft. Misschien dat ik hier volgend jaar weer terugkom. Daar worden nu gesprekken over gevoerd."

2016 Files
De Brit Files op weg naar zijn eerste titel.

Vice kampioen Harald Prozyck: " Ook net als zaterdag hadden wij bij de start problemen. Maar ik had een beetje geluk omdat er in het begin nogal wat aanrijdingen waren. Ik kon mij tot de vierde plek naar voren vechten. Meer zat er echt niet in. Maar voor het vicekampioenschap was dit voldoende."

2016 Kirsch
Een volledig door Honda gedomineerd weekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet