Formula 4

Van Amersfoort Racing kampioen in ADAC Formule 4 met Joey Mawson

mawson-1

Bij de eerste kans op de Hockenheimring was het raak voor Van Amersfoort Racing-coureur Joey Mawson. Met zijn 9e overwinning van het seizoen heeft de Australiër (20) zich verzekerd van de rijderstitel in het ADAC Formule 4. Dankzij zijn overwinning en de vijfde plaats voor concurrent Mick Schumacher is Joey niet meer te achterhalen in de kampioensstand.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Na de snelste trainingstijd in zijn kwalificatiegroep mocht de VAR-coureur de openingsrace van de seizoensfinale beginnen vanaf de tweede positie. Na een solide start bleef Joey lange tijd in het kielzog van polesitter Mike-David Ortmann, totdat hij halverwege in geslaagde inhaalactie plaatste. Eenmaal aan de leiding schroefde de snelle Aussie het tempo op om uiteindelijk met een voorsprong van 6,1 seconden de race te winnen.

Zijn grote concurrent Mick Schumacher, vorig jaar nog teamgenoot van Joey bij Van Amersfoort Racing, moest als 23e starten en moest onderweg afrekenen met Van Amersfoort Racing-coureur Kami Laliberte. Uiteindelijk passeerde Schumacher de Canadees om als vijfde te eindigen.

"Kampioen! Het voelt fantastisch", meldt een dolgelukkige Joey Mawson. "Al na de eerste race is het kampioenschap binnen. Het lukte me om cool te blijven. Nadat ik Mike-David was gepasseerd kwam ik in een lekker ritme en kon ik de race winnen."

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing: "Vandaag heeft Joey opnieuw laten zien waarom hij dit seizoen heeft gedomineerd. Hij heeft een ijzersterke race gereden, met de ultieme beloning: de kampioenstitel. Een geweldig succes voor Joey en ook voor ons team!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet