Racing Shows

Racing shows: Autosportnieuws op de Mondial de l'Automobile in Parijs

IMG 0105
De hallen van het expocomplex Porte de Versailles zijn tot en met 16 oktober gevuld met het nieuwste op autogebied

Vanaf morgen is de 'Mondial de l'Automobile', zoals de vroegere Autosalon van Parijs sinds 1988 officieel heet, geopend voor publiek. In de hallen van het tentoonstellingscomplex Porte de Versailles is tot en met zondag 16 oktober het nieuwste op autogebied te zien, waarbij ook de autosport uiteraard niet tekort komt. Elektrisch is bij veel merken het toverwoord, en zo telden we dan ook niet minder dan vijf geëxposeerde Formule E-auto's. Maar gelukkig komt ook de conventionele autosport met verbrandingsmotoren niet tekort - zolang het nog mag. Opmerkelijk is wel het wegblijven van een behoorlijk aantal constructeurs: Ford, Mazda en Volvo als volumemerken en Bentley, Bugatti, Lamborghini en Rolls Royce als exclusieve fabrikanten ontbreken. Jammer, want is het van dichtbij kunnen bekijken van supersportwagens en luxe limousines niet ook een belangrijk aspect van autoshows? Maar ja, overal wordt op de kosten gelet, en zo is het waarschijnlijk nog slechts een kwestie van tijd voordat we alleen nog maar virtueel nieuwe auto's mogen bekijken. Tot het zover is blijven we echter nog graag dergelijke evenementen bezoeken en zo was AUTOSPORT.NL traditiegetrouw ook in Parijs om het autosportnieuws aldaar vast te leggen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 0005
Porsche toont naast de Le Mans-winnende 919 Hybrid ook de nieuwe Cup-versie van de 911, die volgend jaar in de Duitse Carrera Cup en de Supercup wordt ingezet.

IMG 0094
Toyota onthulde het kleurenschema van de Yaris WRC, waarmee het merk volgend jaar gaat deelnemen aan het WK Rally. Interessant is niet alleen dat Toyota Microsoft als sponsor heeft weten te strikken, maar ook DMG Mori, de Duitse fabrikant van CNC-machines, die in het FIA WEC een van de sponsors van Toyota's concurent Porsche is.

IMG 0087
Ook Hyundai...

IMG 0035
...en Citroën tonen hun nieuwe auto's voor het WK Rally 2017.

IMG 0100
Echt autosportnieuws was er ook nog bij Audi, dat de RS 3 LMS als klantensportauto voor de steeds populairder wordende TCR-klasse presenteerde. Naar we begrepen bestaat er ook vanuit ons land al serieuze belangstelling voor deze auto, die na de Subaru de tweede sedan in de TCR-klasse wordt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet