NASCAR

NASCAR: Kyle Busch ontmoet President Obama

Traditioneel wordt de NASCAR kampioen jaarlijks door de Amerikaanse President uitgenodigd. Vandaag mochten Kyle Busch en het team van Joe Gibbs Racing bij Barack Obama op audiëntie komen om zijn titel uit 2015 te vieren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2016 Obama Spreekt

Het volledige team van Joe Gibbs Racing met President Barack Obama.

Kyle Busch ontmoet President Obama
Ondanks het feit dat Kyle Busch vorig jaar in de NASCAR Xfinity-wedstrijd op Daytona zijn rechterbeen en linker voet brak wist hij toch de prestigieuze NASCAR Sprint Cup titel op zijn naam te schrijven. Het dwong behoorlijk wat respect af. "Hij bleef tijdens zijn revalidatieproces niet tijdens de pakken neer zitten en toonde dezelfde vastberadenheid waarover hij op het circuit beschikt" aldus Obama.

2016 Obama Helm 2
Prachtig geschenk van Kyle Busch aan President Barack Obama. Die kreeg de helm cadeau waarmee hij vorig jaar de titel won.

Barack Obama: '' Elke keer als NASCAR hier in de stad komt maak ik een grapje en vraag de geheime dienst of ik een doughnut mag maken. Dit jaar is anders. Nog een paar maanden en ik doen wat ik wil!" Voor Obama was het niet alleen van belang van wat Kyle en zijn vrouw Samanta op het circuit doen, maar vooral daarbuiten." Financieel hielpen zij kinderloze echtparen en vrouwen met borstkanker. Ook doneerden zij bruidsjurken aan de bruiden van militairen.

"Er waren ook mensen die dachten dat er weer een Bush vandaag op het Witte Huis zou terugkeren. Maar ze waren er niet van op de hoogte dat dit Kyle Busch was" grapte Obama." Busch gaf zijn helm van vorig seizoen aan de President cadeau. "En als je aan een volgend avontuur begint kunt U deze wel gebruiken" aldus Kyle Busch.

2016 Obama Helm 1
Racefan Obama kan best een helm voor een volgend avontuur gebruiken.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet