Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Thriller in Barcelona

Dat de toeschouwers op het circuit van Barcelona een tweetal ongekend spannende wedstrijden van de Eurocup Formule Renault 2.0 voorgeschoteld zouden krijgen, stond bij voorbaat al vast. De strijd om kampioenschap is immers om te snijden. Voornaamste titelkandidaten bij aanvang van het weekend zijn Chris van der Drift (86 punten) en Carlo van Dam (82 punten).

Tekst: Sander Dorsman

De start van de eerste race van het weekend verloopt goed voor poleman Filipe Albuquerque. Achter hem is Carlo van Dam een stuk minder fortuinlijk. Hij komt slecht weg van zijn startplaats en ziet Kasper Andersen, Chris van der Drift en Dani Clos voorbij schieten.
Na vijf ronden heeft Albuquerque een marge van 1,2 seconde ten opzichte van Tom Dillmann. Kasper Andersen en Bertrand Baguette volgen op een respectabele afstand. Liggende op de vijfde positie moet Chris van der Drift alle zeilen bijzetten om een treintje rijders onder leiding van Carlo van Dam van zich af te houden. Uiteindelijk ziet Van Dam kans om Chris van der Drift te passeren. Tot overmaat van ramp verslikt Van der Drift zich een ronde later en finisht buiten de punten.
Filipe Albuquerque kan zijn geluk bij het vallen van de finishvlag niet op. De Portugees boekt zijn derde Eurocupzege van het seizoen en profileert zich nadrukkelijk als een titelkandidaat. Tom Dillmann en Kasper Andersen nemen naast Albuquerque plaats op het podium.
Met nog één race te gaan gaat Van Dam aan de leiding van het tussenklassement met een voorsprong van vier punten op Chris van der Drift. Filipe Albuquerque en Bertrand Baguette hebben een achterstand van respectievelijk vijf en negen punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet