EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Jaap van Lagen kampioen!

Tijdens de eerste manche van de Eurocup Mégane Trophy in Barcelona heeft Jaap van Lagen de kroon op een goed seizoen gezet. De rijder van Equipe Verschuur boekte een klinkende overwinning en schreef zo de titel op zijn naam.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: PR


 van_lagen_podium


Met een riante voorsprong van maar liefst twintig punten op de nummer twee in het tussenklassement, kon Van Lagen relatief rustig richting het circuit nabij Barcelona afreizen. Het weekend begon echter anders dan gepland voor Van Lagen. In de eerste vrije training op vrijdag kwam hij na amper twee rondjes hard in aanraking met de bandenstapels. Gelukkig kwam Van Lagen met de schrik vrij, maar zijn auto was compleet afgeschreven.

Jaap van Lagen vond in Bernhard Ten Brinke een perfecte teamgenoot, doordat laatstgenoemde zijn eigen bolide ter beschikking stelde aan Van Lagen. Een kans die Van Lagen optimaal verzilverde door tijdens de kwalificatie voor beide races de poleposition te claimen.
Bij de start van de eerste race van het weekend wist Jaap van Lagen zijn pole prima te benutten. In de openingsfase van de wedstrijd kon hij direct een gat trekken ten opzichte van zijn concurrenten en kon dit ronde na ronde verder uitbouwen. Na veertien ronden kwam hij dan ook onbedreigd als leider over de finish. Met deze prachtige overwinning verzekerde de rijder van Equipe Verschuur zich meteen van de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet