Porsche Cups

Div: Robert van den Berg in Duitse Porsche Carrera Cup

Robert van den Berg neemt onder de vlag van Harders' Plaza Racing deel aan de Duitse Porsche Carrera Cup, die aanstaand weekeinde van start gaat in Hockenheim. De rijder uit Harderwijk staat vermeld op de voorlopige inschrijverslijst, die gisteren werd gepubliceerd. Overigens zal de Duitse Carrera Cup niet in actie komen tijdens het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort (26 t/m 28 augustus). De organisatie heeft besloten de Duitse kalender te beperken tot zeven races.

Tekst: René de Boer


Vorige week waren de vooruitzichten voor de Duitse Porsche-klasse nog verre van rooskleurig. Tijdens de presentatie in Hamburg kon Cup-manager Helmut Greiner nog tenauwernood tien rijders aankondigen. In de tussentijd zijn alle zeilen bijgezet en is iedereen die een raceklare Porsche heeft gemobiliseerd om er komend weekeinde in Hockenheim bij te zijn.

Dit jaar wordt er in Duitsland (voor het laatst) nog geracet met de "oude" versie van de Porsche 911 GT3 Cup, typenummer 996. In de internationale Porsche Supercup wordt dit seizoen al gereden met de Cup-versie van de actuele bouwreeks met het nummer 997. Dat betekent dat er geen Porsches uit de Supercup in de Duitse klasse kunnen rijden, zoals in het verleden nogal eens het geval was. Financiële problemen voor Duitse Porsche-teams noopten de organisatoren ertoe om het aantal geplande races terug te brengen. Spa-Francorchamps en Zandvoort verdwenen van de kalender.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet