DTM

DTM: Ook António Félix da Costa kondigt afscheid uit de DTM aan

2015 Duel Da Costa Farfus
Vorig jaar behaalde António Félix da Costa op Zandvoort zijn eerste DTM-zege

We zeiden kortgeleden al toen Martin Tomczyk zijn aanstaande vertrek uit de DTM aankondigde: soms kun je beter zelf een beslissing nemen, voordat anderen dat voor je doen. Dat geldt ook voor de Portugees António Félix da Costa, die vandaag tijdens een speciale persconferentie op de eerste dag van het DTM-evenement op de Hungaroring aankondigde, dat ook hij er aan het eind van dit seizoen een punt achter zet. Opmerkelijk: zowel Tomczyk als Félix da Costa komen uit voor het BMW Team Schnitzer, dat, ervan uitgaande dat de samenwerking met BMW in de DTM in 2017 wordt voortgezet, voor volgend jaar dus op twee nieuwe rijders kan rekenen. Mocht het voor volgend jaar inderdaad tot de geplande reductie van acht naar zes auto's voor elk van de drie deelnemende merken in de DTM komen, dan is BMW al verlost van de vraag welke rijders de wacht wordt aangezegd.

Tekst: René de Boer (vanuit Mogyorod, Twitter: @renedeboer)
Foto: Willem J. Staat

Eind 2013 was António Félix da Costa, een jaar eerder winnaar van de prestigieuze Formule 3-Grand Prix van Macau, nog blij toen hij van sponsor Red Bull te horen kreeg dat hij bij BMW in de DTM zou gaan rijden, nadat zijn droom van een Formule 1-zitje in een van de beide teams van het energiedrankmerk wreed uiteengespat was. In 2014 maakte Félix da Costa zijn debuut in de DTM, maar kende een uitermate lastig eerste seizoen. Vorig jaar liep het iets beter, met zijn overwinning in de tweede race van het weekeinde op Circuit Park Zandvoort als hoogtepunt. "In alle auto's waarmee ik heb geracet, heb ik wedstrijden gewonnen", verklaarde Félix da Costa vanmiddag tijdens de persconferentie. Hij maakte er echter geen geheim van dat het in de DTM al met al toch was tegengevallen.

Volledige concentratie op Formule E

Félix da Costa wil zich nu volledig concentreren op zijn deelname aan de FIA Formule E. "De afgelopen twee seizoenen heb ik zowel DTM als Formule E gereden, maar beide liepen niet echt goed, dus wil ik me nu volledig op de Formule E gaan richten", zegt hij. "Daarnaast heb ik nog andere plannen met BMW, waarover binnen afzienbare tijd meer bekendgemaakt wordt." Daarmee ontstaan opnieuw speculaties over een verdergaande inbreng van BMW in de Formule E dan de huidige rol van het Beierse merk, die beperkt blijft tot het beschikbaarstellen van de safety-car. Ook zou het kunnen dat Félix da Costa deel gaat uitmaken van een ander nieuw project van BMW, namelijk de deelname aan de LMGTE-klasse van het FIA WEC, die vanaf 2018 op het programma staat.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet