V8 Supercars

V8 Supercars: Walkinshaw Racing maakt 2017 Line-up bekend. Tander moet andere werkgever zoeken

Ryan Walkinshaw moet het volgend jaar zonder officiële steun van Holden stellen. Tot eind 2016 beschikt zijn HRT nog over fabriekssteun. Inmiddels heeft Walkinshaw zijn line-up voor 2017 bekend gemaakt. James Courtney blijft zoals verwacht maar Garth Tander moet voor Scott Pye het veld ruimen. De Sandown 500 winnaar ging gisteren van hero naar zero.

Tekst Willem J. Staat
Foto's HSV Holden

Tander Podium
Holden fabriekscoureur Garth Tander ging van hero naar zero. Bij terugkomst op de fabriek bedankte teambaas Ryan Walkinshaw voor zijn diensten voor 2017. Zou die man nog motivatie voor dit team op Bathurst en Sandown hebben?

Walkinshaw Racing maakt 2017 Line-up bekend.
Ryan Walkinshaw maakte gisteren de line-up voor het seizoen 2017 bekend. James Courtney blijft deel uitmaken van het team en krijgt Scott Pye als teamgenoot. Pye wordt bij DJR Team Penske door Scott McLaughlin vervangen. Al deze "moves" hebben de transfermarkt al behoorlijk in beweging gezet. Sandown 500 winnaar Garth Tander was enorm teleurgesteld. Zeker omdat hij afgelopen weekend nog in de overtuiging was dat hij met het team over een deal beschikte.

Tander won tweemaal voor het Holden Dealer Team op Bathurst, won in 2007 de titel en behaalde maar liefst 74 podiums en 50 overwinningen voor het merk. Gistermiddag stelde Ryan Walkinshaw Tander persoonlijk op de hoogte dat zijn diensten voor 2017 niet meer gewenst waren.

De inmiddels 39-jarige Tander werd na 12 dienstjaren aan de deur gezet. Tander: "Ik ben duidelijk zwaar teleurgesteld maar het heeft mijn enthousiasme voor de V8 Supercars niet weggenomen. De laatste maanden heb ik geleerd om lichaamstaal te lezen, maar gisteren was ik dan ook zwaar geschokt. Negen jaar ben ik Holden fabriekscoureur geweest. Met veel succes en teleurstellingen. Een periode waarna ik met plezier terugkijk. Het is natuurlijk wel ironisch als je na de overwinning van de Sandown 500 terug op de fabriek komt en je diensten zijn niet meer nodig. Wel hebben wij aangetoond dat we met een volledig nieuw opgebouwde auto kunnen winnen."

Mogelijk keert Tander terug naar het Team van Gary Rogers Motorsport waarvoor hij in het begin van zijn carrière reed. Tander: " Ik heb mijn gehele leven geracet en nooit iets anders gedaan. Ik heb altijd tegen de top van de V8 Supercars gereden en een hoge kwaliteitsmaatstaf ten opzichte van mijzelf en de concurrentie aangelegd. En dit wil ik ook blijven doen. Gelukkig heb ik een groot aantal vleiende telefoontjes gehad."

Tander Race Met zijn enorme car control hielp Tander HRT er afgelopen weekend weer bovenop maar ging van hero naar zero bij teameigenaar Ryan Walkinshaw.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet