VLN

VLN: Vele zegekandidaten voor 48e Barborassapreis dit weekend op de Nordschleife. Titelstrijd mogelijk beslist?

A.s. zaterdag vindt op de Nordschleife de achtste manche van het populaire VLN-kampioenschap plaats. Audi, BMW, Porsche, Mercedes AMG zijn weer op volle sterkte vertegenwoordigd. Ook kan de combinatie Schrey/Mies dit weekend in BMW235i Cup klasse zelfs de VLN titel overall veilig stellen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Start VLN 1


Deze zaterdag 48e Barborassapreis op de Nordschleife. Titelstrijd beslist?
Voor de achtste wedstrijd van het populaire VLN kampioenschap zijn er a.s. zaterdag weer voldoende favorieten. "Gerwin" rijdt samen met de Brit Adam Chistodoulou en de Zwitser Manuel Metzger voor het Black Falcon Team, terwijl de inmiddels gerepareerde Frikadelli Porsche 911 GT3 R in handen van Patrick Huisman, Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en de Oostenrijker Norbert Siedler na een eenmalige overstap van het team naar een BMW M6 GT3, weer op de Nordschleife terugkeert. Van BMW zijde zijn er traditioneel de twee Walkenhorst M6 GT3's van de partij. De BMW Junioren Christian Krognes, Jesse Krohn en Victor Bouveng zullen zeker weer voor de eindoverwinning gaan. De tweede auto wordt bemand door Mattias Henkola, Michele Di Martino en Daniela Schmid. En in de SP9 klasse is de "fabrieks" Porsche van Kevin Estre en de Nieuw Zeelander Earl Bamber weer van de partij. Evenals vorige wedstrijd grote kanshebber voor de eindzege.

SCG003
Gaat Glickenhaus eindelijk voor de eindoverwinning?

De traditionele Wochenend Spiegel van Weiss, Krumbach en Kainz wordt dit weekend niet door Manthey ingezet. Deze drie rijders maakten een verrassende wending door met een 488 GT3 van Rinaldi Racing in te schrijven. Georg Weiss: "Wij zijn uitsluitend met Porsches onderweg geweest. Voor ons is nu het tijdpunt aangeland om eens een keer iets anders te proberen. De Ferrari 488 GT3 is met een 3.9L V8 Turbomotor uitgerust. De VLN veteranen Heinz Otto Fritzsche(82 klasse-overwinningen) en Jürgen Fritzsche(66 klasse-overwinningen) rijden dit weekend voor de eerste maal met een TCR Opel Astra en vormen een combinatie met de Fin Harri Luostarinen in de SP3T klasse. Overigens gaat hier duidelijk om een ontwikkelingsopdracht van Opel want de beide Fritzsches hebben in principe al afscheid van de actieve autosport genomen. In de SP3T klasse komt Jordi Gene samen met Andreas Gülden in een TCR Seat Leon aan de start.

Mies
De overall kampioenen komen dit jaar uit de BMW M235i Cupklasse.

Exoten
De Exotische Glickenhaus SCG 003C is eveneens weer van de partij en teameigenaar James Glickenhaus denkt dat zijn team toch wel kansen voor de eindoverwinning heeft. De SCG 003 C wordt door Franck Mailleux, Felipe Fernandez, Jeff Westphal en Thomas Mutsch bestuurd. Jürgen Alzen heeft zijn Ford GT40 ook weer van stal gehaald en hoopt samen met Mike Stursberg en Nico Verdonck die fantastische overwinning uit 2015 nog eens te kunnen herhalen. En ook de Lexus van Dominik en Mario Farnbacher mag niet onderschat worden. In de voorgaande wedstrijd werd de Lexus jammer genoeg al kort na het begin van de wedstrijd wegens geluidsoverschrijding uit de wedstrijd genomen.......De vieruurswedstrijd start a.s. zaterdag traditioneel om exact 12.00u op de Nürburgring Nordschleife.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet