Sportscars

Sportscars: Van der Garde van start in resterende races FIA WEC

DP6 5359

Giedo van der Garde zal de laatste drie races van het FIA World Edurance Championship gaan rijden voor Extreme Speed Motorsports. Het Amerikaanse team maakte bekend dat de Nederlander, samen met Sean Gelael en Antonio Giovinazzi, achter het stuur van de Ligier JS P2 Nissan met startnummer 30 zal kruipen. Het drietal vervangt Scott Sharp, Ed Brown en Johannes van Overbeek in de resterende races van het wereldkampioenschap in Japan, China en Bahrein.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Van der Garde maakte dit seizoen zijn sportscar debuut bij G-Drive Racing in de European Le Mans Series en won direct zijn eerste race op Silverstone. De voormalig Formule 1-coureur kwam ook al voor het Russische team uit in de WEC race op Silverstone en de 24 Uur van Le Mans. Zijn teamgenoten in de Jagonya Ayam ESM Ligier, Gelael en Giovinazzi, waren al teamgenoten in de Formule 3 in 2013 en 2014 en reden recent samen in een door Jagonya Ayam gesponsorde Oreca-Nissan in de Asian Le Mans Series en met een SMP Racing BR01 in de eerste European Le Mans Series race van dit seizoen.

Over Extreme Speed Motorsport wordt al enige tijd gefluisterd dat zij volgend jaar naar de nieuwe DPi in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zullen overstappen. De interesse van Jagonya Ayam, de Indonesische tak van KFC, komt voor ESM dan ook op een goed moment. "Jagonya Ayam toonde interesse en wij hadden de auto, de crew en een inschrijving voor het volledige seizoen," aldus teambaas en coureur Scott Sharp. ESM zal naast de auto van Van der Garde, Gelael en Giovinazzi ook de Ligier van Ryan Dalziel, Pipo Derani en Chris Cumming blijven runnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet