ACNN

ACNN: Spanning in ACNN Cup-races stijgt

startveld-Ooperon-BMW-Cup

Voor de voorlaatste Cup-race strijkt het deelnemersveld van ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) zondag 25 september neer op het TT Circuit Assen. Daar gaan de coureurs alles in het werk stellen om hun posities in het Cup-klassement te verbeteren. Daarnaast zullen de aanvoerders van de verschillende klassementen proberen hun voorsprong te vergroten.

Tekst: aangelverd bericht
Foto's: PR

Stevig-duel-OoperonZilhouette-Cup

In de Zilhouette Cup kan Bernard Blaak uit Erm goede zaken doen. Hij heeft in de afgelopen races een totaal van 208 punten vergaard en wanneer Blaak zijn naaste concurrent Jan Viersen (Haulerwijk) ook bij de race in Assen voor blijft, kan hij een uitstekende basis leggen voor zijn eerste Cup-titel. Zo ver is het nog niet, want in de twee afgelopen races hebben Jan en Joyce Vos (Dussen) laten zien dat ze Blaak de baas kunnen. De spanning in de Zilhouette Cup zal dus in deze eindfase van de titelstrijd behoorlijk kunnen oplopen.

De-Vet-8-en-Polinder

Hetzelfde kan gezegd worden van de competitie in de Avenger Cup. Het gehele seizoen zijn Co de Vet (Wieringerwaard) en Martijn Polinder (Doornspijk) aan elkaar gewaagd en de twee zullen ook op zondag 25 september op het TT Circuit elkaar van de punten willen afhouden.
Dit jaar hebben de Avenger-coureurs al drie races op het TT Circuit afgewerkt en beide mannen wisten toen overwinningen te behalen. Die onderlinge strijd wordt voortgezet. Polinder en De Vet maken beiden kans op het Cup-kampioenschap, dat in oktober wordt beslist op het Duitse Racepark Meppen. De Vet gaat aan de leiding in de Avenger Cup met 277 punten, terwijl Polinder, voormalige motorcoureur, er 258 heeft. Op het TT Circuit rijdt de Avenger Cup maar liefst drie wedstrijden, waarbij er voor de winnaar telkens 20 punten te verdienen zijn. De spanning aan de kop van deze klasse zal dus behoorlijk worden opgevoerd.

In de Ooperon BMW Cup is het verschil tussen koploper Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout) en zijn naaste belager Henk Tappel (Assen) nog kleiner. Er is slechts vijf punten verschil tussen die twee coureurs en ook derde man Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) is met 156 punten ook nog volop in de race. Gezien het verloop van eerdere races dit seizoen, belooft de wedstrijd op het TT Circuit een spannende aangelegenheid te worden. Outsiders voor een overwinning in de Ooperon BMW Cup zijn Sander Köhler, de man die een maand geleden op het Circuit van Zolder een race won, en ook het duo Van Loon.
Naast de genoemde klassen komen ook de racewagens in de Open Sport Series tot 200 PK en boven 200 PK aan de start.
Verder staat ook de klasse DTC op het programma en als gastklasse komt de DRDO naar het TT Circuit. Deze raceklasse brengt veel snelle toerwagens op het circuit.

Op zondag 25 september is de toegang voor het publiek gratis, er kan worden geparkeerd op de paddock en voor bezoekers is er het gratis ACNN Cup Magazine beschikbaar.
De trainingen beginnen die dag om 09.00 uur en de eerste wedstrijd staat om 11.40 uur gepland.

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet