V8 Supercars

V8 Supercars: Nissan verlengt contract met Kelly Racing voor twee jaar

Goed nieuws voor de Supercar fans. Nissan Motorsport heeft een nieuw tweejarig contract met het team van Kelly Racing getekend en zal ook in 2017 en 2018 in het kampioenschap actief zijn. Het team zal eveneens weer vier auto's inzetten.

Tekst Willem J. Staat
Foto Nissan Motorsport

2016 Nissan overwinning
Nissan heeft haar contract met Kelly Racing voor twee jaar verlengd. Het Japanse merk heeft een betere visie dan een bepaalde Zweedse fabrikant.

Nissan verlengt contract met Kelly Racing voor twee jaar
In 2017 en 2018 zal Nissan ook weer in de Supercars van de partij zijn. Het merk verlengde haar contract met Kelly Racing voor twee jaar.
Todd Kelly: "Nissan heeft op alle terreinen haar betrokkenheid bij de sport onderzocht. En dit proces heeft een positieve uitslag voor de autosport opgeleverd. Het betekent dat wij het in Australië met Nissan goed doen."

Rick Kelly: "Voor de gehele autosport gemeenschap in Australië zijn wij ontzettend verheugd. Het betekent ontzettend veel dat Nissan vertrouwen in de toekomst heeft en dat we beiden hongerig zijn naar resultaten in de toekomst.

Michael Caruso heeft inmiddels zijn contract bij het team eveneens met twee jaar verlengd. Michael Caruso: "De laatste jaren hebben wij hard gewerkt om overwinningen te behalen. Voor mij was het gemakkelijk met Nissan en Nissan Motorsport bij te tekenen. Wij hebben altijd een goede relatie gehad en ik heb een goed idee van welke kant het uitgaat. Fantastisch om van Nissan en Nissan Motorsport deel uit te mogen maken."

Nissan maakte tevens bekend dat er tijdens de 12 Uur van Bathurst twee Nissan GT R NISMO GT3's ingezet zullen worden. De rijdersbezetting wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Ook zal het merk aan de laatste twee wedstrijden van het Australische GT kampioenschap deel nemen. De mogelijkheid is niet uitgesloten dat het merk volgend jaar zelfs aan het Australische GT kampioenschap een volledig kampioenschap officieel zal deelnemen. Richard Emery: "Autosport zit globaal in het DNA van Nissan en in Australië."

29688560265 900d620d68 o
Richard Emery, de Kelly Brothers en Michael Caruso.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet