Formula E

Formule E: Formule E versterkt klimaatbewustzijn door Poolkap demo Groenland

De aarde breekt dit jaar alle warmterecords en het afbreken van ijsschotsen heeft inmiddels historisch nieuwe records bereikt. Met steun van Julius Baer, VISA, DHL, Schaeffler heeft men recentelijk het bewustzijn hiervan willen versterken. Lucas di Grassi reed recentelijk in Groenland op de poolkap.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

2016 Di Grassi Groenland 2


Formule E versterkt klimaatbewustzijn door poolkap demo Groenland
De 0-uitstoot racer werd recentelijk op de Noordpool gereden door de Braziliaan Lucas di Grassi. De demo moest de nadruk leggen op het feit dat de elektrische autotechnologieën een sleutelrol moeten spelen in een duurzame toekomst. Ook moet dit een vitale rol spelen om de klimaatverandering te tackelen.Formule E CEO Alejandro Agag: " Ik heb vier kinderen en de toekomst van onze planeet hangt van het feit af hoe dat we de menselijke effecten onder controle kunnen brengen die een invloed op het klimaat en milieu hebben. Daarom is het erg belangrijk om dit onder de aandacht te brengen en iedereen moet gewoon wat doen. Wij doen iets voor de autosport, maar anderen moeten ook iets in hun leven doen."

2016 Di Grassi Groenland 1


Lucas di Grassi: " Het was zo'n vredige mooie plek. Ik kwam hier en zag hoe groot de ijskap is en wat voor effecten het smelten voor veranderingen aanbrachten. Het betekende voor mij een totaal ander begrip voor wat wij allemaal met de Formule E doen en hoe belangrijk het is om met elektrische auto's te rijden."

2016 Di Grassi Groenland 4


Met steun van de Groenlandse regering werd dit event mogelijk gemaakt en werkt de Formule E samen met de Universiteit van Southampton. Tijdens de trip werd er overigens een baken geplaatst op een stuk afgebroken ijs. Dit helpt het onderzoek om verder te gaan naar het gedrag van ijskappen in de open oceaan. Het zal de klimaatswetenschappers in staat stellen om over deze reis nog meer voor de toekomst te leren als zij op zee terugkeren.

ZKH Prins Albert II van Monaco: "Ik sta volledig achter de gedurfde en ambitieuze activiteit die Formule E heeft toegezegd als een manier om de bewustwording van de gevolgen van klimaatverandering heeft op de ijskap in Groenland. Mijn Foundation erkent de rol die elektrische voertuigen kunnen spelen bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en is van mening dat de Formule E een nieuwe generatie potentiële automobilisten en kunnen inspireren om het "elektrische rijden" te helpen in de strijd tegen de opwarming van de aarde door middel van high-profile activiteiten als dit . '

2016 Groenland 3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet