Sportscars

Sportscars: WRT met Vanthoor-broers en Will Stevens in ELMS Spa

160912 ELMS WRT Ligier
Ligier JS P2 in de kleuren van het Belgische WRT


"It's time for a new story", schreef Laurens Vanthoor op 28 augustus na de voor hem teleurstellend verlopen Blancpain-GT-race in Hongarije op zijn Facebook-pagina. Dat was – met name in België – meteen aanleiding tot speculaties over de vraag of Vanthoor zijn jarenlange samenwerking met WRT en/of Audi zou beëindigen. Welnu, dat blijkt niet het geval, nu het nieuws op straat ligt dat WRT bij de komende ronde van de European Le Mans Series op 25 september op het circuit van Spa-Francorchamps een LMP2 aan de start brengt. Niet alleen Laurens Vanthoor, maar ook diens jongere broer Dries staat als rijder van de Ligier JS P2-Judd ingeschreven. De derde rijder op de auto is de Brit Will Stevens, die ook met WRT al in de GT-racerij uitkwam.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De ELMS-deelname van WRT met een LMP2, de auto die eerder werd ingezet door het Franse team So24!, kwam tot stand via Onroak Automotive, de onderneming van Jacques Nicolet die de Ligiers produceert. Voor WRT is het weer een nieuw hoofdstuk in de toch al omvangrijke portfolio van het team, dat naast de GT-races ook de TCR Benelux en de Franse Trophée Andros-ijsraceserie omvat.

"Het is geen geheim dat we de lange-afstandsracerij en specifiek de LMP2-klasse al een tijdlang met belangstelling volgen", zegt WRT-directeur Vincent Vosse. "We hebben nu de mogelijkheid om dit nieuwe project van de grond te tillen en op ons thuiscircuit niet alleen onze technische kwaliteiten ten toon te spreiden, maar ook onze strategische kennis met Pierre Dieudonné als manager te tonen in een lange-afstandswedstrijd. Tevens is het ons doel om mogelijke nieuwe activiteiten voor de toekomst te verkennen."

WRT benadrukt dat het vooralsnog om een eenmalige activiteit gaat: noch deelname aan de ELMS-finale van dit jaar staat op het programma, noch is er al een vast omlijnd plan voor volgend jaar in ELMS of WEC. Laurens Vanthoor kijkt uit naar het aanstaande avontuur: "Dit is een heel mooie ontwikkeling. Ik ken de Ligier JS P2 goed, hoewel ik nog niet met de Judd-motor gereden heb. Naar ik begrepen heb is dit de beste motor voor dergelijke lange-afstandsraces. Het is altijd prachtig om in Spa te rijden met een auto met veel downforce. Dit is zeker een grotere uitdaging dan een GT! Samen met WRT, met mijn vaste ingenieur op de R8, Pierre Dieudonné, met Will en met mijn broer, die een hele goede zilveren rijder is, plus het gegeven dat we in België rijden en op een circuit dat ik heel goed ken: dat wordt een prachtig verhaal!"


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet